Netflix, Akademi Ödülleri’nde 35 Adaylık Elde Etti!

Netflix, Akademi Ödülleri’nde 35 Adaylık Elde Etti! Dev streaming platformu, Emmy ve Altın Küre’den sonra 93. Akademi Ödülleri’ne de damgasını vurdu.

Geçtiğimiz yıl Netflix’in, “The Irishman” ve “Marriage Story” filmleri Oscar yarışında en büyük yarışmacılar arasında yer almış, platform toplamda 24 adaylık elde etmişti.

Bu yıl, David Fincher imzalı “Mank” filmi 10 adaylık elde ederken, Aaron Sorkin’in “The Trial of the Chicago 7,” filmi 6 adaylık elde etti. “Ma Rainey’s Black Bottom” filmi en iyi film adaylığını alamasa da beş adaylık elde etti.

Diğer Netflix yapımları arasında, belgesel “Crip Camp”, “Over the Moon” adlı animasyon filmi ve “The White Tiger” filmleri yer alıyor. Amazon Stüdyoları da 12 adaylıkla bugüne kadarki en yüksek Oscar skorunu elde etti. Amazon, “Sound of Metal”le altı adaylık elde etti.

Disney Plus ise “Onward” ve “Soul”le en iyi animasyon adaylıkları elde ederek, ilk Oscar adaylığını almış oldu. Apple, ilk adaylığını “Wolfwalkers”la en iyi animasyon dalında ve “Greyhound”la iseen iyi ses kategorisinde elde etti. 

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir