Nightflyers Yayından Kaldırılıyor!

Nightflyers yayından kaldırılıyor! NBCUniversal’ın sahip olduğu kablo ağı, George R. R. Martin’in romanından uyarlanan ve Netflix ile ortak olarak yapılan yüksek bütçeli bilim-kurgu dizisini bir sezonluk yayın macerasının ardından iptal etmeye karar verdi.

‘Nightflyers’ şüphesiz Syfy kanalı için riskli ve büyük bir hamleydi. Martin’in 1980 tarihli romanı ve 1987’de yayınlanan aynı adlı filmine dayanan dizinin konusu şöyle; bir grup bilim adamı ve güçlü bir telepati uzmanı uzaylılarla temasa geçmek üzere bir keşif yolculuğuna çıkarlar. Güneş sisteminin ücra köşelerinde sürdürdükleri araştırmalar sırasında bir anda ürkütücü olaylar yaşanmaya başlar. Herkesin birbirini sorgulamaya başladığı gemide hayatta kalmak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır.

Dizide Dr. Agatha Matheson rolünde Gretchen Mol, Karl D’Branin rolünde Eoin Macken, Lommie rolünde Maya Eshet, Thale rolünde Sam Strike ve Melantha Jhirl rolünde ise Jodie Turner-Smith yer alıyor.

Sürecin başlarında, Syfy, şimdiye kadar hayata geçirdiği en yüksek bütçeli dizi olması sebebiyle projenin yapımcılığına ortak olması için Netflix ile anlaştı. Netflix’in projeye dahil olması iddialı bir uzay seti kurma ile ilgili maliyetleri dengeleme konusunda yardımcı oldu. İrlanda yapımı dizi, aynı zamanda İrlanda Kültür Bakanlığı ve İrlanda Film Kurulu tarafından da finansal destek aldı.

2017’nin Mayıs ayında geliştirilmeye başlanan proje hızlı bir şekilde ilerleyerek bir sonraki ay pilot bölüm olarak sunuldu. Netflix ise Eylül ayında projeye dahil olarak bu iddialı yapımın çekimlerine destek oldu. Daniel Cerone’nin projeye dahil olmasıyla birlikte 2018’in Ocak ayında dizinini oyuncularının kimler olacağı ilan edildi. Cerone iki ay sonra diziden ayrıldı, yerine ise romanı senaryolaştıran yapımcı Jeff Buhler getirildi. Romanın yazarı Martin ilk başlarda dizinin yapımcısı olarak adledilse de, Game of Thrones’a olan bağlılığı ve HBO ile yaptığı genel anlaşma sebebiyle diziye çok fazla dahil olamadı.

Nightflyers’ın İzlenme Oranları Beklentileri Karşılamadı!

Syfy, ilgi çekmek amacıyla 2 Aralık’ta, 10 bölümlük serinin tüm bölümlerini dijital platformlarında tek seferde yayınladı, dizi 1 Şubat’ta ise Netflix’te yayınlandı. 13 Aralık’ta yayınlanan ve yalnızca 420 bin canlı izleyiciye ulaşan sezon finali ise maalesef dizinin sonu oldu.

Buhler’ın dizi ile ilgili The Hollywood Reporter ile yaptığı ilk röportajında, ‘Nightflyers’ için akıllarında çok sezonlu bir hikaye olduğundan bahsetmişti: “Bu gerçekten büyük bir dünyanın kapılarını aralamak gibi geliyor. ‘Nightflyers’ romanı, George’un “Bin Gezegen” evreninde kurguladığı birçok öyküden yalnızca biri. Bu evrende birçok gezegen ve birçok tür var.”

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Kevin Costner, “Yellowstone”un final sezonu için dönebilir!

Kuş Uçuşu’nun 3. sezon yayın tarihi belli oldu!

Joe Wright casus dizisi ‘The Department’ı yönetecek!

Avatar: The Last Airbender’a 2. ve 3. sezon onayı geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir