Nikola Tesla hakkında biyografik film üçlemesi geliyor!

Nikola Tesla hakkında biyografik film üçlemesi geliyor! Öncü elektrik mühendisi ve mucit Nikola Tesla’nın hayatından esinlenen üç filmlik bir dizi Showdog Studio’da geliştiriliyor. Projenin senaristliğini “Men in Black”, “Twister” ve “Beowulf” gibi filmlerle tanınan görsel efekt ustası Tim Eaton üstlenecek.

Stüdyo, 1996 tarihli biyografi “Wizard: The Life and Times of Nikola Tesla” ve 2021 tarihli biyografi “Tesla: Wizard at War “un yanı sıra her iki eserin yazarı Marc J. Seifer’in çeşitli diğer araştırmalarının haklarını da aldı. Seifer aynı zamanda filmlerin senaryosunu Eaton ile birlikte yazdı. Showdog ayrıca Tesla’nın hayatından çeşitli başka mektuplara ve eserlere de erişim sağladığını paylaştı.

Showdog’un kurucusu John Attard yaptığı açıklamada, “Marc ve Tim ile çalışmaktan gurur duyuyoruz ve onların, teknolojiden ve onun kötüye kullanımından giderek daha fazla etkilenen bir dünyada, Tesla’nın son derece insani hikayesinin zamanında ve ders alabileceğimiz uyarıcı bir hikaye olduğunu keşfedebileceğimiz güçlü bir araç olacağına inanıyoruz” dedi. Attard ve Showdog yöneticisi Robert Harris üçlemede yönetici yapımcı olarak görev yapacak.

Harris, “Bugün insanlar ‘Tesla’ kelimesini duyduklarında akıllarına ilk olarak aynı adı taşıyan otomotiv şirketinin gelme ihtimali oldukça yüksek,” dedi. “Nikola Tesla’nın geleceği şekillendirmede ne kadar etkili olduğu ve dahi olduğu kadar karmaşık bir adamdan ne kadar bedel aldığı pek belli değil. Bu, onu sömürmek isteyen bir dünyada büyüklüğün ağırlığı hakkında bir insan hikayesi ve kariyeri ve hayatı pek çok dönemeçten geçen olağanüstü bir figür hakkında anlatılacak çok hikaye var.”

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir