‘No Time to Die’ı Merakla Bekleyenlere 14 Film Önerisi!

Bond’un son maceralarını izleyeceğimiz “No Time to Die”ı 10 Nisan’da izlemeyi planlarken tüm dünyayı tehdit eden coronavirüs buna engel oldu. Variety aksiyon hayranlarının evde kaldığı bugünlerde yeni Bond filmine alternatif olacak 14 yapımı listeledi.

Layer Cake (2004)


J. J. Connolly‘nin aynı isimli romanından uyarlanan filmde Daniel Craig‘i başrolde izliyoruz. Matthew Vaughn‘un ilk yönetmenlik deneyimi yaşadığı film, Londra’da uyuşturu satıcısı bir adamın emekli olma hayalleri kurarken kendini bir savaşın ortasında bulması üzerine gelişen olayları ele alıyor. Filmde Craig’in karakter ismi hiç geçmez. Jenerikte de ünlü aktörün ismini göremeyiz.

Never Say Never Again (1983)


En iyi Bond filmlerinden biri sayılabilecek filmde Sean Connery, Bond rolünde. Kim Basinger ve Barbara Carrera’nın Bond kızı olarak yer aldığı yapım, Spectre isimli bir terör örgütü ile Bond’un mücadelesini merkezine alıyor.

Salt (2010)


Bir CIA görevlisinin kumpasa getirilmesini konu alan filmde Angelina Jolie başrolde. Film Phillip Noyce imzalı.

Cloak and Dagger (1984)


“Ajan Cody Banks” ve “Spy Kids” öncesinde genç hedef kitle odaklı Bond filmleri vardı. Bu filmi de o kategoride düşünmek mümkün. Yapım, genç bir çocuk ve hayali arkadaşının çok bir casus grubunun gizli bilgilerini ele geçirdikten sonra başlarına gelenleri konu alıyor. Senaryosu Tom Holland tarafından kaleme alınan filmin yönetmenliğini Richard Franklin üstleniyor.

True Lies (1994)


“Terminator”ün yönetmeni James Cameron, Arnold Schwarzenegger ile bu yapımda tekrar bir araya geliyor. Film, bir bilgisayar firmasında satış görevlisi olarak çalışan ama aslında gizli bir ajan olan Harry Tasker’ı merkezine alıyor.

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

Serinin dördüncü filminde Ethan Hunt ve arkadaşları, “Ghost Protocol” adı verdikleri yeni bir operasyon ile kimliklerini değiştirirler ve kendi birimlerini temize çıkarmak için mücadeleye girişirler. The Simpsons, Ratatouille, Up, İnanılmaz Aile gibi animasyonların yönetmeni Brad Bird imzalı filmde Tom Cruise, Jeremy Renner ve Simon Pegg başrolde.

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

1950’li yıllarda yaşanan Soğuk Savaş döneminin zorlu günlerine odaklanan yapım, aynı isimli romandan uyarlanan yeniden çevrim. Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong ve John Hurt‘ün başrolleri paylaştığı yapım, Tomas Alfredson imzalı.

Austin Powers: International Man of Mystery (1997)


Austin Power serisinin ilk ve en çok sevilen filmi olan yapım, gündüzleri moda fotoğrafçısı geceleri ise gizli bir ajan olan Powers’ı merkezine alıyor. Jay Roach’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin kadrosunda ise Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York gibi ismler yer alıyor.

OSS 117: Cairo, Nest of Spies (2006)


Ortadoğu’ya barış getirme isteyen OSS 117 isimli bir ajana odaklanan yapımın kadrosunda Jean Dujardin, François Damiens, Khalid Maadour gibi isimler yer alıyor.

Flushed Away (2006)


Animasyon türünde olan yapımda Londra’da son derece lüks bir evde, refah içinde bir hayat süren Roddy’nin lağım faresi Sid ile karşılaştıktan sonra başına gelenleri merkezine alıyor. Kadroda Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen gibi isimler yer alıyor.

Remo Williams: The Adventure Begins (1985)


Guy Hamilton imzalı filmde resmi olarak ölü ilan edilen bir polis memurunun ABD Başkanı’nın hizmetinde olağanüstü bir suikastçı olarak eğitilmesi sonrasında yaşananları ele alıyor. Yapım, Richard Sapir ve Warren Murphy tarafından yazılan ünlü çizgi roman “The Destroyer,”dan beyaz perdeye uyarlandı.

In Like Flint (1967)


James Coburn, Lee J. Cobb, Jean Hale gibi isimlerin rol aldığı film, süper ajan Flint’in dünyayı yönetmeye çalışan bir kadın kabilesiyle mücadelesine odaklanıyor.

Operation Kid Brother (“O.K. Connery”) (1967)


Film, dünyaya hükmetmek isteyen bir suç örgütünün manyetik dalga kullanmasını önlemek için plastik cerrahi, hipnotizma ve dudak okuma becerilerini kullanmak zorunda kalan İngiltere’nin en iyi gizli ajanının kardeşine odaklanıyor. Kadroda Neil Connery, Daniela Bianchi, Adolfo Celi gibi isimler rol alıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir