OSCAR’DAN ÖNCE

Aşağıda göreceğiniz aktörlerden bazısı çocukken keşfedilmiş, bazısı ise kırmızı halıda yürümeden önce aktörlük haricinde aklınıza gelebilecek nice işe girip çıkmış… Geçtiğimiz yılın adayları üzerinden bir CV çalışması…



ANDREW GARFIELD
Hacksaw Ridge filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar adayı olan Garfield 17 yaşındayken aktör olmak için evinden ayrılmış ve Londra’daki bir Starbucks’ta barista olarak çalışmış. Neyse ki bu durum çok uzun sürmemiş ve bu deneyimi sırasında İngiltere televizyonunun en ikonik projelerinden biri  olan Dr Whoda iki bölüm sürecek bir rol kapmayı başarmış!

 


CASEY AFFLECK
Ben Affleck’in küçük kardeşi olmanın dışında yetenekleri olduğunu Manchester By The Sea’den önce de kanıtladığını hatırlayanlarını olacaktır. Ama sayınız az… Casey ilk adaylığını The Assassination of Jesse James ile aldığında yıl 2008’di. Kendisini ayrıca American Pie ve aynı serinin ikinci filminden de hatirlayabilirsiniz. Ama aktörlükten önce kar kazıma ve şimdi ismini hatırlayamadığı bir restoranda komilik gibi farklı işlerde çalışmışlığı var…

 


DEV PATEL
Bir televizyon fanatiği olarak Skins dizisindeki performansına yetişmekle kalmadım ou ilk orada izledim. İzlememiş olanlarınız için Patel bu dizide yer aldığında, ki bu altınmadeni gibi dizinin diğer oyuncuları arasında X-Men’den hatırayabileceğiniz Nicholas Hoult ve Game of Thrones’un Gendry’si de bulunmakta daha nicelerinin yanı sıra, 16 yaşındaydı. Yine de asıl patlamasını dundan iki yıl sonra Danny Boyle’un Oscar’lı Slumdog Millionaire’iyle yaptı.

 


EMMA STONE
La La Land’le dünyayı kasıp kavurmadan önce Emma Stone’un farklı bir müzikal kariyeri varmış… 2004 yılında kendisini, o zamanlar ismi Emily’ymiş,  VH1 kanalının ‘InSearch of the Partridge Family’ yarışmasına katılmış. Yarışmanın ödülü 70’lerin bu hit tv showunun yeni versiyonunda bir başrol! Stone yarışmayı kazanmış ama proje hiç çekilmeden rafa kaldırılmış. Aktrisin ilk işi ise Three Dog Bakery diye bir fırındaymış.

 


MICHAEL SHANNON
Hollywood’un son yıllardaki belki de en başarılı ama radarın altında seyretmeyi tercih eden isimlerinden Michael Shannon aktör olarak ilk işini Every Mother’s Nightmare isimli metal grubunun bir klibinde oynayarak yaptı. Sinemadaki ilk işi ise Bill Murry klasiği Groundhog Day filmindeki bir sahnesiydi. Shannon ilk Oscar adaylığını ise başrollerinde Leonardo diCaprio ve Kate Winslet’ın rol aldıkları Sam Mendes draması Revolutionary Road ile kaptı. Geçtiğimiz yıl ise Tom Ford’un nocturnal Animals’ındaki dedektif rolüyle aday olmuştu…

 


MICHELLE WILLIAMS
Williams’ın Dawson’s Creek’teki karakteri Jen Lindley’yi unutmamıza imkan var mı? 90’ların bu hit şovundan yıllar önce ise Baywatch’un 1993 tarihli bir bölümünde yer almış yetenekli oyuncu.


NATALIE PORTMAN
Bizler onu Leon’un Mathilda’sı olarak tanımadan önce Natalie Portman 10 yaşında Broadway dışı bir oyunda başrolün yedeğiydi, peki diğer yedek kimdi? Britney Spears. Black Swan’daki rolüyle Oscar’i zaten kazanmış olan Portman geçtiğimiz yıl da Jackie filmindeki performansıyla aynı ödüle aday gösterilmişti fakat Emma Stone’a karşı gelemedi…

 


OCTAVIA SPENCER
16 yaşındayken büyüdüğü şehir Montgomery Alabama’da The Long Walk Home isimli filmde staj yapmış. Tam 25 yıl sonra ilk Oscar’ını The Help filmindeki performansıyla kucaklamış Spencer.

 


RYAN GOSLING
Şarkı söylüyor, dans ediyor bir de üstüne çok iyi bir oyuncu. Ryan Gosling’in bu kadar başarılı olması bir tesadüf değil, ne de olsa bu yeteneklerin hepsi DNA’sına kazınmış, 90’ların başında akranları Justin Timberlake ve Britney Spears gibi isimlerle birlikte Mickey Mouse Club’ın kadrosunda yer alan oyuncu o günleri yüzünde beliren utangaç bir ifadeyle hatırlıyor.

 


VIOLA DAVIS
Zamanımızın en iyi aktrislerinden biri olan Viola Davis’in, How To Get Away With Murder’la Emmy ödülünü kazandığını ve The help ve Doubt filmleriyle de Oscar’a iki kez aday gösteildiğini hatırlatalım bu noktada, yeteneğinin keşfedilmesi pek kolay olmamış. İlk filminden yalnızca 518 Dolar kazanan oyuncu, Sarah Jessica Parker’ın başrolünde oynadığı The Substance of Fire, ilk zamanlar hayatını sürdürebilmek için bingo oynanan bir külüpte bingo kartları dağıtıyormuş.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Michael Mann İmzalı ‘Ferrari’den İlk Fragman!

Tanju Okan’ın hayatı film oluyor!

‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ filminden ilk fragman yayınlandı!

Julia Garner, Madonna biyografisinde rol alabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir