“Parasite” Oscar Adaylıklarıyla Tarih Yazdı!

“Parasite” en iyi film ve yabancı dilde en iyi film kategorilerinde aday olan ilk Güney Kore filmi oldu.

2018’de Lee Chang-dong’un“Burning,” filmi yabancı dilde en iyi film kategorisinde adaylık elde etmişti. Bong Joon Ho imzalı “Parasite” en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kurgu dallarında da adaylık elde etti.

Geçtiğimiz yıl prömiyerini Cannes Film Festivali‘nde gerçekleştiren “Parasite” eleştirmenlerden tam not almıştı. Film, Seul’un arka mahallerinden birinde yaşayan Kim ailesinin, oğul Ki-woo’nun varlıklı Park ailesinin kızları Da-hye’nin özel öğretmeni olması sonrası yaşadıklarını ele alıyor. Cannes’da Palme d’Or, ödülünü alan film, bu ödülü alan ilk Güney Kore filmi olmuştu.

Tüm dünyada 132.3 milyon $ gişe hasılatı elde eden yapım, dizi olarak da ekranlara gelecek. “Parasite”in yönetmenliğini üstlenen Bong’un filmleri arasında “Snowpiercer,” “The Host” ve “Mother” yer alıyor. “Mother” filmi de Güney Kore’nin oscar adayı olarak gösterilmiş ancak kısa listeye dahi girememişti.

Güney Kore’nin Oscar’da öne çıkan diğer bir yapımı ise Yi Seung-Jun’un “In the Absence” isimli belgeseli oldu. 304 kişini hayatını kaybettiği 2014 yılındaki gemi kazasını ele alan film, en iyi kısa belgesel kategorisinde Oscar adayı oldu.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir