Rami Malek Hakkında Daha Önce Duymadığınız 24 Bilgi

Onu ‘Night at the Museum’ film serisiyle tanıdık. Daha sonra ‘Mr. Robot’ dizisindeki performansıyla gönüllerimizi fethetmeyi başardı… Rami Malek… 12 Mayıs 1981 yılında Kaliforniya’nın Los Angeles şehrinde dünyaya gelen Malek, genç yaşta olmasına rağmen birçok yapımda rol aldı. En sonBohemian Rhapsody filminde Queen antalya bayan escort grubunun efsane solisti Freddie Mercury’ye hayat veren Malek,  olağanüstü performansıyla büyük başarı yakaladı. Filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını alan Rami Malek hakkında ilginç bilgileri sizler için derledik.

İşte Rami Malek hakkında daha önce duymadığınız 24 bilgi

1. Los Angeles’ta tek yumurta ikizi Sami ile birlikte dünyaya gelen Malek, Mısır kökenli bir aileden gelmektedir. Malek’in babası Mısır’da tur rehberi, annesi ise muhasebeci olarak çalışmıştır.

2. Malek, ikizinden 4 dakika sonra dünyaya gelmiştir. Malek’in ikizi Sami, öğretmen, ablası Yasmine ise doktordur. Malek, Kıptî Ortodoks geleneklerine uygun şekilde büyümüştür.

3. Malek ve Sami kardeşler birbirlerine çok benzemenin avantajlarını kullanmayı ihmal etmemişler. Bir keresinde Sami, liseden mezun olması için Yunanca monolog yapması gerektiğinde Rami kardeşi yerine performans sergilemiş ve kardeşinin mezun olmasını sağlamıştır.

4. İlk jenerasyon göçmenlerden olan Malek’in ailesi Amerika’ya gitmeye karar vermeden önce yıllarca Mısır’da çalışmışlardır. Rami Malek Los Angeles’da doğmasına rağmen öğrendiği ilk dil Arapça olmuştur. Malek, 4 yaşına kadar Arapça konuşmuştur. Malek’in babası çocuklarının kökenlerini unutmaması için akşamları evde Mısır Arapçası konuşulmasını istemiştir. Rami Malek anadilini çok akıcı konuşamasa da röportaj verirken genellikle anadilini kullanmayı tercih ediyor.

5. Üniversiteden mezun olduktan sonra New York’a taşınan Malek, tek odalı bir evde yaşamaya başlamış ve ek işlerle yaşamını sürdürmeye başlamış. Bir dönem pizzacıda kurye olarak çalışan Malek, daha sonra Los Angeles’ta bir restoranda sandviç hazırlama işinde çalışmıştır.

6. Ödül törenlerine genelde ailesiyle katılmayı tercih eden Rami Malek’in anne ve babası onun aktör olmasını hiçbir zaman istememişler. Rami lisedeyken ailesi onun avukat ya da doktor olmasını hayal etmiştir.

7. Malek, 1999 yılında Kaliforniya’daki Notre Dame High School’dan aktris Rachel Bilson ile birlikte mezun olmuştur. Lisede alt sınıfta olan Kirsten Dunst ile birlikte müzikal tiyatro dersi alan Malek, 2003 yılında Hindistan’daki Evansville Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünden mezun olmuştur.

8. Oyunculuk kariyerine 2004 yılında TV dizisi Gilmore Girls’de konuk oyuncu olarak başlayan Malek, aynı yıl, video oyunu ‘Halo 2’da seslendirme yapmıştır. Aktör, “The Legen of Korra” ve “Until Dawn” video oyunlarında da seslendirme yapmıştır.

9. 2005 yılında sadece iki bölümde göründüğü “Over Drive” ile Ekran Oyuncuları Derneği ‘nin üye kartına sahip olmuş, aynı yıl “Medium” dizisinin bir bölümünde yer almıştır.

10. “The Pasific” dizisi için  kısa süreliğine Arjantin’de yaşamaya karar veren Malek, dizideki rolü nedeniyle sert eleştirilere maruz kalmıştır.

11. Fox’un komedi dizisi “The War at Home”da Kenny karakterine hayat veren Malek, 2006 yılında ilk kez bir filmde rol almıştır. Sinemadaki ilk rolü “Night at the Museum”daki Pharaoh Ahkmenrah karakterini canlandırma olmuştur. Yapımın devam filmleri olan “Night at the Museum: Battle of the Smithsonian” (2009) ve “Night at the Museum: Secret of the Tomb” (2014) da da aynı karaktere hayat vermiştir.

12. Popüler vampir serisi Twilight Breaking Dawn – Part 2’da Malek, Mısır’lı vampir Benjamin karakterine hayat vermiştir. Malek’in filmdeki rolü ona beyaz perdenin de kapılarını aralamıştır.

13. Malek’in oyunculuğunu beğenen Robert Downey Jr. bir keresinde Malek’e bir projede birlikte çalışıp çalışmayacaklarını sormak için bir e-mail göndermiş, ancak Malek mail adresinin fake olduğunu düşündüğü için Downey Jr.’a cevap vermemiştir.

14. Malek, “24” dizisinde intihar bombacısını canlandırdıktan sonra ajansı bir daha asla bir Ortadoğulu karakteri canlandırmasını istememiştir. Bu tarz karakterler için gelen teklifler reddedilmiştir.

15. Teknolojiyle arası çok da iyi olmayan Malek, sosyal medya kullanmaktan nefret ediyor.

16. Rami Malek, 2015 yılından beri psikolojik dram dizisi “Mr. Robot’ta bilgisayar hacker’ı Elliot Alderson karakterine hayat veriyor. Dizide sergilediği performasıyla,  Altın Küre Ödülleri’nde aday olmuştur. Malek bu diziyle Primetime Emmy Ödülü ve BAFTA Ödüllerini kucaklamıştır. Malek, bu rol için birçok kişiyi geride bırakmıştır. Filmin senaristi Sam Esmail, Elliot Alderson rolü için 100’den fazla aktörle görüşme yapmıştır.

17. Mr. Robot dizisinin final yapmasının ardından Malek, Robert Downey Jr. ile birlikte “The Voyage of Doctor Dolittle” filminde rol alacak olan Malek’in Bond 25 kadrosunda da yer alacağı konuşuluyor.

18. Malek’in rol aldığı 2016 yapımı “Buster’s Mal Heart” filmi prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapmıştır. Filmde Malek, Jonah ve Buster olarak iki farklı hayatı olan bir adamı canlandırmıştı.

19. 1973 yapımı Papillon filminin yeniden çevriminde yardımcı oyuncu olarak yer alan Malek, daha sonra Bohemian Rhapsody filminde Freddie Mercury karakteriyle karşımıza çıktı. Filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nü kucaklayan Malek, 1979 yılından sonra doğan aktörler arasında Oscar alan iki erkekten biri oldu. Eddie Redmayne, 2014 yapımı “ The Theory of Everything” filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kucaklamıştı.

20. Malek, Bohemian Rhapsody filmindeki karakteri için, saatlerce Freddie Mercury’nin arşiv görüntülerini izlemiş. Sadece arşiv görüntüleriyle yetinmeyen Malek, rolü için bir dil öğretmeni, kareograf ve davranış koçu ile birlikte çalışmıştır.

21. Malek, şu anda Bohemian Rhapsody’de birlikte rol aldığı Lucy Boynton ile bir birliktelik yaşıyor.

22. Oldukça eğlenceli bir insan olan Malek, sokaktaki yabancı insanlarla sohbet etmeyi çok sevdiğini söylüyor. Aktörün en yakın arkadaşı ise senarist Bassam Habib.

23. Malek’in Oscar Ödül Töreni’nde yaptığı teşekkür konuşması sansüre uğradı. Oscar konuşmasında, “Hayatını özür dilemeyerek yaşayan eşcinsel bir erkek, bir göçmenle ilgili film çektik” ifadelerini kullanan Malek’in eşcinsel bir erkek kelimeleri Çin’de yerel bir tv kanalı tarafından sansürlendi.

24. Malek, Oscar Ödülü alan ikinci Arap kökenli aktör. Ödülü ilk kez alan isim ise Amadeus (1984) filmindeki performansıyla F. Murray Abraham.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir