Robert Redford’a Marrakech Film Festival’dan Ödül!

Robert Redford, bu yıl 18. Marrakech International Film Festival’dan onur ödülü alacak. 29 Kasım‘da başlayacak olan festivalin jüri başkanlığını Tilda Swinton üstlenecek.

Çağdaş sinemanın öneml isimlerinden biri olan Redford, “Festivale davet edilmek benim için büyük bir onur. ” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl festivalin konukları arasında Martin Scorsese, Robert de Niro, Agnes Varda ve Guillermo Del Toro bulunuyordu.

“Butch Cassidy and the Sundance Kid” adlı yapımla Hollywood’un popüler ismi haline gelen Redford, en iyi erkek oyuncu adaylığı aldığı “The Sting” filmiyle biliniyor. Redford, “Downhill Racer”, “The Candidate”, “The Electric Horseman”, ve “All the President’s Men” gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Wildwood Enterprises’ın da sahibi.

Oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik kariyerinde başarılı olan Redford, ilk yönetmenlik deneyimini “Ordinary People,” ile yaşamıştı. Film, Redford’a Altın Küre ve En İyi Yönetmen Oscar’ını getirmişti. Aktörün yönetmenlik yaptığı filmler arasında “The Milagro Beanfield War,” “A River Runs Through It,” “Quiz Show” ve “The Horse Whisperer” bulunuyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir