Robin Williams’ın En İyi 10 Filmi

Uzun ve mükemmel bir kariyere sahip olan Robin Williams, kariyerini 5 Grammy, 4 Altın Küre, 2 Oyuncular Birliği Ödülü, 2 Emmy ve 1 Oscar ile taçlandırdı. Birçok yapımda rol alan Williams, unutulmaz birçok performansıyla, zorlu rollerin üstesinden gelmeyi başardı.

Seçim yapmak zor olsa da Robin Williams’ın rol aldığı 10 filmi sizler için listeledik

1. GOOD WILL HUNTING


Good Morning America, Dead Poets Society ve The Fisher King’deki performansıyla Oscar adaylıkları elde eden Williams, bu filmdeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar’ı kucaklamayı başardı. Will Hunting’e (Matt Damon) yardım eden terapist rolünde izlediğimiz Williams, filmin dramatik yönüne bir ivme kazandırmayı başardı.

Gus Van Sant imzalı film, En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülmüştü. Filmin senaryosunu Ben Affleck ve Mat Damon kaleme almıştı.

2. ALADDIN


1990’lı yıllar Williams için zorlu ve yoğun geçmişti. Bu yıllarda Cadillac Man, Toys, Fisher King ve Mrs. Doubtfire gibi yapımlarda rol alan Williams, Aladdin’deki seslendirmesiyle herkesi kendine bırakmayı başarmıştı. Amerikalı film eleştirmeni Roger Ebert, “Robin Wiliams ve animasyon adeta birbirleri için yaratılmışlar ve nihayet Aladdin’de buluştular” yorumunu yapmıştı.

3. INSOMNIA


Kariyerinin başlangıcından bu yana Williams’ın en manik rolü bile onun komedi ve dram arasında gidip gelmesine neden oldu. Ta ki Christopher Nolan, 2002 yapımı Insomnia’da onu keşefedene kadar. Al Pacino ile başrolleri paylaşan Williams, bir kız çocuğunun ölümünden sorumlu gizemli yazar Walter Finch karakteriyle unutulmaz bir performans sergilemeyi başardı.

4. GOOD MORNING, VIETNAM


Williams’ın gür sesini duymadan bu filmin ismini okumak imkansız neredeyse. Williams’ın kariyerinde önemli bir yere sahip olan Good Morning, Vietnam, aktöre ilk Oscar ve Altın Küre adaylığını getirdi. Savaşın acımasızlığını göstermeden, bir radyo yayının askerleri iyimser şekilde nasıl etkilediğini gösteren film, ölmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında da yer alıyor.

5. MOSCOW ON THE HUDSON

Soğuk Savaş’ın yoğun yaşandığı 1980’lerde Rusya’da bir sirkte saksafon çalarak geçimini sağlayan bir müzisyene hayat veren Williams, bu filmle unutulmaz rollerinden birine daha imza atıyor. Film eleştirmeni Scott Weinberg,”Williams’ın sınırlarını genişletmeye çalıştığını görüyoruz” demişti.

Yönetmenliğini Paul Mazursky’nin üstlendiği filmde Williams’a Maria Conchita Alonso, Cleavant Derricks, Cleavant Derricks ve Alejandro Rey gibi isimler eşlik ediyor.

6. DEAD POETS SOCIETY

Film, anlatımı, kurgusu, başrol oyuncusu Williams’ın performansıyla muhteşem bir yapım. 9989’da dört dalda Oscar’a aday olan Dead Poets Society, Tom Schulman’a En İyi Senaryo ödülünü getirmişti. Williams’ın da, ilerici öğretmen rolüyle kariyerinin en önemli performanslarından birine imza attığını söylemek yanlış olmaz.

7. WORLD’S GREATEST DAD


Yönetmenliğini ve senaristliğini Bobcat Goldthwait‘in üstlendiği film, Williams’ın oyunculuk anlamında şov yaptığı bir kara komedi. Ergen bir çocukla uğraşmanın zorluklarını anlatan yapım, eleştirmelerden geçer not almıştı.

8. AWAKENINGS


Williams, Olivier Sacks’ın kaleme aldığı gerçek hikayesinden uyarlanan bu yapımdaki performasıyla dördüncü kez Altın Küre adaylığı elde etmişti. Üç kategoride Oscar ödülüne aday gösterilen filmde Williams, Robert De Niro ile başrolleri paylaşmıştı. Film, ömrünü bilime adayan asosyal bir doktorun, icat ettiği bir ilaç sayesinde değiştirdiği yaşamları el alıyor.

9. THE FISHER KING


Williams’ın Terry Gilliam ile The Adventures of Baron Munchausen’in ardından tekrar bir araya geldiği yapım, ilginç senaryosu, müzikleri ve oyunculuklarıyla izlenmesi gereken bir yapım. Williams filmde Jeff Bridges ile başrolleri paylaşmıştı.

10. ONE HOUR PHOTO


Kendine has tarzıyla bilinen Mark Romanek‘in yönetmenliğini üstlendiği film, bir alışveriş merkezinin fotoğrafçısında çalışan Seymour Parrish’i merkezine alıyor. Enerjik ve komik rollerle bilinen Williams 1990’lı yıllarda Mrs. Doubtfire, Patch Adams ve What Dreams May Come gibi yapımlarla dramatik rollerdeki yeteneğini de gözler önüne sermişti. One Hour Photo filminde de Williams, sergilediği başarılı performansla, karakterin rahatsız edici yönünü yeteneğiyle ortaya koymayı başarıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir