Rolleri Uğruna Çılgın Şeyler Yapan 10 Ünlü

Film yıldızlarının hayatları bize çok kolay gelir, ne de olsa lüks bir yaşam, çok para ve bütün dünyayı gezecek imkana sahipler. Çoğumuz bu hayat tarzını kıskanırız çünkü bize göre ünlülerin yaptıkları tek şey filmlerde görünmek ve çok para kazanmaktır. Bilmediğimiz şey ise, oyuncuların oynadıkları her karakter için ne gibi fedakarlıklar yaptığıdır. Rolleri uğruna çılgın şeyler yapan 10 ünlüyü sizler için listeledik.

Robert De Niro

Martin Scorsese’in yönetmenliğini yaptığı Taxi Driver filminde Robert De Niro, Travis Bickle karakteriyle unutulmaz performanslarından birine imza atmıştır. Rolleri için sınırları zorlayan ve son derece ilginç şeyler yapan bir oyuncu olan De Niro, Taxi Driver filmi için akıl hastalığı ile ilgili çalışmış ve taksi şoförlüğü için lisans alarak her gün 12 saat taksi şoförlüğü yapmıştır.

Forest Whitaker

The Last King of Scotland filminde Uganda diktatörü Idi Amin karakterini canlandıran Forest Whitaker, rolü için Afrika’nın Swahili dilini öğrendi ve rolünün hakkını vermek için tam 50 kilo aldı.

Christian Bale

Son dönemin en iyi oyuncularından biri olan Christian Bale, psikolojik gerilim türündeki The Machinist filmindeki Trevor Reznik rolü için 60 kilo verdi.

Heath Ledger

The Dark Knight filmindeki Joker karakteriyle sinemanın unutulmaz karakterleri arasında yer alan Heath Ledger, film çekimlerine başlamadan önce, 6 hafta boyunca kendini bir otel odasına kapatıp, dış dünyadan soyutladı ve Joker rolüne bu şekilde hazırlandı.

Adrien Brody

Pianist filmindeki Wladyslaw Szpilman karakteriyle Oscar alan Adrien Brody, lüks yaşamını bir kenara attı, evini ve bütün eşyalarını sattı. Hatta rolüne daha iyi konsantre olabilmek için kız arkadaşından bile ayrıldı.

Jack Nicholson

Kült filmlerden biri olan One Flew Over The Cuckoo’s Nest filmindeki R.P. McMurphy karakterini canlandıran Jack Nicholson, rolü için bir tımarhaneye giderek oradaki akıl hastalarının davranışlarını gözlemledi.

Andy Serkis

Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki Gollum karakteriyle kariyerinin doruk noktasına çıkan Andy Serkis, 2005 yapımı King Kong filmindeki Kong karakteri için Londra’da hayvan bakıcısı olarak çalıştı.

 Harrison Ford

Star Wars serisindeki Han Solo ve Indiana Jones serisindeki Indiana Jones rolleriyle sinema tarihinde iz bırakan Harrison Ford, The Fugitive filmindeki Dr. Richard Kimble karakteri için, gerçek bir açık kalp ameliyatını izledi.

Halle Berry

Spike Lee’nin yönettiği Jungle Fever filmindeki Vivian karakteri için Halle Berry, 2 hafta boyunca banyo yapmadı.

Daniel Day-Lewis

There Will Be Blood, My Left Foot ve Lincoln filmlerindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar alan Daniel Day-Lewis, The Crucible filmindeki John Proctor rolüne hazırlanmak için bir süre su ve elektriğin olmadığı bir evde yaşadı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir