Sinema Tarihinin En Psikopat 15 Karakteri

Sinemanın kötü karakterlerinden bazıları yıllar geçse de unutulmuyor. Kendilerine özgü karakterleriyle hafızalarımıza kazınan sinema tarihinin en psikopat 15 karakterini listeledik.

1.The Joker – The Dark Knight (2008)

Christoper Nolan‘ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Joker karakterine Heath Ledger hayat verdi. Gizemli ve geçmişi sırlarla dolu olan Joker sinemanın unutulmaz karakterlerinden Heath Ledger bu rolüyle 2009 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandı ancak 2008 yılınca hayatını kaybettiği için ödülü göremedi.

2. Alex DeLarge – A Clockwork Orange (1971)

Anthony Burgess‘in aynı adlı yapıtından uyarlanan filmin yönetmenliğini Stanley Kubrick üstlendi. Malcolm McDowell tarafından canlandırılan Alex, sinemanın unutulmaz psikopat karakterlerinden biri.

3. Norman Bates – Psycho (1960)

Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilen Psycho filmindeki Norman Bates karakteri seri katil Ed Gein’den esinlenilerek yaratılmıştır. Karaktere hayat veren Anthony Perkins rolünü o kadar başarıyla oynamıştır ki, insanlar tarafından uzun süre Norman Bates olarak tanınmıştır.

4. Patrick Bateman – American Psycho (2000)

Bret Easton Ellis’in aynı isimli kült romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda ‘I Shot Andy Warhol’ filminin yönetmeni Mary Harron oturuyor. İnsanları sebepsiz yere vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastası olan Patrick Bateman karakterine Christian Bale hayat veriyor.

5. Anton Chigurh – No Country for Old Men (2007)

Coen kardeşler tarafından Cormac McCarthy‘nin aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan 4 Oscarlı yapımda Tommy Lee Jones ve Javier Bardem başrolde. Filmde Javier Bardem, soğukkanlı bir katili canlandırdı.

6. Annie Wilkes – Misery (1990)

Stephen King’in aynı isimli romanından Rob Reiner tarafından beyazperdeye uyarlanan film, Annie Wilkes karakterine hayat veren Kathy Bates‘in En İyi Kadın Oyuncu Oscar‘ıyla ödüllendirilen performansıyla akıllara kazınmıştı.

7. John Doe – Se7en (1995)

Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow ve Kevin Spacey‘in başrolleri paylaştığı filmin yönetmen kolduğunda David Fincher oturuyor. Hristiyanlık’ın 7 ölümcül günahını işleyenleri kendi vahşi yöntemleriyle öldüren seri katil karakteri John Doe’ye ise Kevin Spacey hayat vermişti.

8. Mr. Blonde – Reservoir Dogs (1992)

Tarantino‘nun en başarılı yapımlarından biri olarak sinema tarihine geçen filmin nevi şahsına münhasır karakteri Mr. Blonde’u Michael Madsen canlandırıyor.

9. Jack Torrance – The Shining (1980)

Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan filmde Jack Nicholson sapık katil Jack Torrance karakteriyle akıllara kazınmıştı.

10. Jean-Baptiste Grenouille – Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Patrick Süskind‘in Perfume isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Tom Tykwe bulunuyor. Kokulara karşı inanılmaz bir duyarlılığı olmasına rağmen, başka hiçbir duyusu gelişmemiş olan Jean-Baptiste Grenouille karakterini ise Ben Whishaw canlandırmıştı.

11. Norman Stansfield – Léon: The Professional (1994)

Dünyanın birçok yerinde Léon: The Professional ismiyle vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Luc Besson oturuyor. Jean Reno ve Natalie Portman’ın uyumlu performanslarıyla hatırlanan filmde Gary Oldman’ın hayat verdiği psikopat karakter Norman Stansfield de sinemanın unutulmazları arasında yer aldı.

12. Alex Forrest – Fatal Attraction (1987)

1987 yılının en iyi box office başarısı olan film ihanetin sonuçlarını korkunç bir şekilde ele alıyor. Michael Douglas ve Glenn Close’un (Alex Forrest) unutulmaz performanslarıyla hatırlayacağımız filmin yönetmen koltuğunda ise Adrian Lyne bulunuyor.

13. Kyung-chul – I Saw the Devil (2010)

Karanlık Sırlar’ın yönetmeni Ji-woon Kim’un son filmi olan yapımda Kyung-chul kişisel tatmin için adam öldüren bir seri katil karakteri. Film, Kore’de yaş sınırlamasıyla neredeyse yasaklanma noktasına gelmiştir.

14. Tommy Devito – Goodfellas (1990)

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyor. Robert De Niro, Ray Liotta gibi isimlerin oyuncu kadrosunda olduğu filmde sinirlenince ne yapacağı belli olmayan ve izleyici geren Tommy Devito karakterine Joe Pesci hayat veriyor.

15. Begbie – Trainspotting (1996)

Irvine Welsh’in aynı isimli romanından Danny Boyle tarafından uyarlanan filmin unutulmaz psikopatı Begbie karakterini Robert Carlyle canlandırıyor.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir