‘Siyah Müziğin Babası’ olarak bilinen Clarence Avant hayatını kaybetti!

‘Siyah Müziğin Babası’ olarak bilinen Clarence Avant hayatını kaybetti! 92 yaşında olan Avant, Los Angeles’taki evindi ölü olarak bulundu. Ölüm sebebi henüz bilinmiyor.

Avant’ın başarı listesi uzun ve çeşitli. Başlangıçta bir gece kulübü yöneticisiyken, 1960’ları Lalo Schifrin ve Jimmy Smith gibi isimlerin menajerliğini yaparak geçirdi. Daha sonra iki plak şirketi kurarak Bill Withers, Sixto Rodriguez ve Jimmy Jam & Terry Lewis’i dünyaya kazandırdı. 60’ların sonunda efsanevi Stax Records’un satışına aracılık etti; 30 yıl sonra Motown Records’un yönetim kurulu başkanı ve ardından PolyGram’ın ilk Afro-Amerikan yönetim kurulu üyesi oldu. Tamamen siyahlara ait ilk radyo istasyonlarından birini kurdu ve 1970’lerde MGM ve ABC’ye danışmanlık yaparak siyah kültürünü savunmaktan çekinmedi. Ayrıca Başkan Jimmy Carter, Bill Clinton, George Bush ve Barack Obama’ya resmi ya da başka şekillerde danışmanlık yaptı.

Ancak Avant belki de en çok müzik sektöründeki akıl hocalığı rolüyle tanınıyor. Jam ve Lewis’in yanı sıra, L.A. Reid ve Babyface, Sylvia Rhone, Jheryl Busby ve Jimmy Iovine gibi farklı isimler onu önemli bir akıl hocası olarak görüyor. NFL yıldızı Jim Brown’ı oyunculuk kariyerine başlaması için ikna etti. 1960’lardan beri siyasette aktif bir figürdü ve 7 Ekim’de Hollywood Walk of Fame’de bir yıldız alacak. Avant’ın hayat boyu en iyi arkadaşı olan Quincy Jones’un bir keresinde söylediği gibi, “Bu sektördeki herkes, eğer akıllıysa, Clarence’ın masasının yanında bulunmuştur.”

2016 yılında Variety’ye verdiği kariyerini kapsayan bir röportajda Avant, hırslarının genişliği sorulduğunda akıl hocası, Joe Glaser’a atıfta bulunarak: “Her şey Joe Glaser’ın bana öğrettiği bir şeye dayanıyor: Yüksekleri hedefle,” dedi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir