Star Wars serisi hakkında ilginç bilgiler

İlk kez 1977 yılında beyaz perdede gösterildiği günden beri bir fenomen olan Star Wars, günümüze kadar çekilmiş en etkili film serileri arasında gösterilmekle birlikte, bu türde çekilen birçok filme de ilham kaynağı olmuş durumda. Star Wars serisinin bilinmeyenlerini  Cansu Bizim senin için derledi.

Film için düşünülen ilk isim “Adventures of Luke Starkiller as taken from the Journal of the Whills, Saga I: The Star Wars” idi. Ancak bu ismin çok uzun olacağına kanaat getiren yapımcılar filmin ismini Star Wars olarak kısalttılar.

1978-1986 yılları arasında 250 milyondan fazla Star Wars figürü satıldı.
Filmin önemli karakterlerinden Dart Vader’ı 3 aktör aynı anda canlandırdı. James Earl Jones karakteri seslendirdi, Sebastian Shaw Dart Vader’ın yüzü oldu, David Prowse ise Dart Vader’ın vücudunu canlandırdı.
Darth Vader ilk filmde sadece 10 dakika gözüktü. Darth Vader’ın jenerik müziği haline gelen “The Imperial March”ın çalınmadığı tek film, ilk film, çünkü The Imperial March, daha o zamanlar bestelenmemişti.
Chewbacca karakterine George Lucas’ın köpeği Indiana ilham oldu. Chewbacca’nın sesi, vahşi hayvan kükremelerinin harmanlanmasından oluşturuldu.
Aksi ve serseri pilot Han Solo karakterini yaratırken Baba filminin yönetmeni olan arkadaşı Francis Ford Coppola’dan esinlenlenen George Lucas, Han Solo karakterini oynaması için Christopher Walken, Nick Nolte, Kurt Russell ve Al Pacino gibi isimleri düşündü. Ancak rolü kapan isim oyuncu seçmelerinde sadece replikleri okuma görevi olan Harrison Ford’un oldu.
Senaryoyu saçma bulup alay eder gibi okuyan Ford, Lucas’ın dikkatini çekti. Fakat Ford, ilk başta Star Wars serisinin ilk filminde rol almak istemedi. Lucas, Ford’un marangozhanesine giderek onu kandırmayı başarıp, Han Solo rolünü verirken, Harrison Ford da Hollywood’un vazgeçilmez starı olmak üzere ilk ciddi adımını atmış oldu.
Orijinal üçlemede Jedi veya Sith olmayıp ışın kılıcı kullanan tek şahıs Han Solo’dur.
Star Wars: Empire Strikes Back filmindeki asteroid kuşağındaki asteroidlerden bir tanesi ayakkabı, bir diğeri de patatestir.
 İlk filmlerde Obi-Wan Kenobi karakterini canlandırmış olan oskarlı aktör Alec Guiness, Star Wars için “peri masalı çöplüğü” dedi ve sonrasında filmin hasılatından yüzde 2 pay istedi.
Serinin tüm filmlerinde görünmek sadece iki karaktere kısmet oldu. Onlar da Anthony Daniels’ın canlandırdığı şaşkın C3PO ve Kenny Baker’ın canlandırdığı her eve lazım R2D2 isimli droid’lerdi.
Star Wars’da birçok değişik ırk var ve bu ırkların pek çoğunun kendi isimleri var. Filmlerin en önemli karakterlerinden Yoda’nınsa ırkını bilmiyoruz. Bu bir gizem ve hiçbir filmde açıklanmadı.
Tunus’ta film için inşa edilen ev ve yapılar hala duruyor. Dahası bu binalarda insanlar yaşıyor. Star Wars’ın bazı sahneleri ise Kapadokya’da çekildi.
Yapımcılar dokuz bölümden oluşan serinin altıncısı ile başlanmasını isteyince George Lucas seriyi altı filme indirdi ve dördüncü bölümle ilk Star Wars filmi çekildi. Hem tarihsel olarak doğru olması hem de sürpriz ögelerden kopmamak adına filmler 4-5-6-1-2-3 sıralaması ile izlenebilir.
üm filmlerin bittiği 2008 verilerine göre altı Star Wars filminin toplam hasılatı yaklaşık 4.41 milyar dolardı. Bu hasılatla seri, James Bond ve Harry Potter serilerinden sonra en çok hasılat yapan filmler sıralamasında üçüncü sıraya oturdu.
Filmin ikon haline gelmiş “May the force be with you” sloganına benzer bir şekilde, “May the fourth be with you” ile kutlanılan 4 Mayıs günü ayrıca“Luke Skywalker Günü” olarak da bilinir.
Bütün Star Wars filmlerinin ilk gösterimleri 14 Mayıs’ta yani yaratıcısı George Lucas’ın doğum gününde yapıldı ve 1 hafta sonrasında da vizyona girdi. Disney, 7. filmi Aralık’ta çıkararak bu kuralı bozmuş oldu!

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir