Tarantino’nun son projesi film evrenini birbirine bağlayabilir!

Tarantino’nun son projesi film evrenini birbirine bağlayabilir! Quentin Tarantino, filmografisiyle karmaşık bir ortak evren inşa etti, onuncu ve son filmi olan ‘The Movie Critic’ ise hepsini birbirine bağlayabilir.

Tarantino, yıllardır onuncu filminin son filmi olacağını söylüyordu ve şimdi ‘The Movie Critic’in senaryosu tamamlandı. Başrolünde bir kadının yer aldığı ve 1970’lerin Los Angeles’ında geçen filmin ana karakterinin, 70’lerde ün kazanmış etkili bir film eleştirmeni olan Pauline Kael’e dayandığı tahmin ediliyor. Yönetmenin gerçek hayattan insanları karakter olarak kullanma eğilimi göz önüne alındığında, karakterin Pauline Kael olması şaşırtıcı olmayacaktır. Ve eğer durum buysa, Tarantino’nun ortak evrenini birbirine bağlamak için mükemmel bir yol olacaktır.

Tarantino’nun filmografisi iki gruba ayrılabilir; bir ana film evrenine uyan filmler, bir de film içinde film evrenine uyanlar vardır ve bunlar birlikte Tarantino’nun paylaşılan film evrenini oluştururlar. Ana film evreni Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglourious Basterds, Django Unchained, The Hateful Eight ve Once Upon a Time in Hollywood filmlerini içeriyor. Bu evren gerçek ve kurgusal karakterlerin çarpıştığı yerdir ve Tarantino’nun kendisinin de ifade ettiği gibi, “Gerçek evrenden daha gerçek bir evren var ve tüm karakterler bu evrende yaşıyor.” Tarantino’nun yazdığı, Tony Scott’ın yönettiği True Romance de bu evrende yer alıyor.

Film içinde film evreni Tarantino’nun dünyasının ilginçleştiği yerdir ve bu evren From Dusk till Dawn, Kill Bill filmleri, Planet Terror ve Death Proof gibi daha fantastik Tarantino filmlerinden oluşur. Bunlar esasen ana film evreninin içindeki kurgusal filmlerdir. Tarantino bunu şöyle tanımlıyor: “Temelde Reservoir Dogs veya Pulp Fiction hayranları sinemaya gittiklerinde Kill Bill’i görmeye gidiyorlar. Gördükleri şey ise From Dusk till Dawn oluyor.” Bir teori Django Unchained’in film içinde film evreninde olduğunu ve Rick Dalton’ın Calvin Candie’yi oynadığını öne sürüyor, ancak bu Tarantino tarafından doğrulanmadı.

Tarantino filmlerinin iki evreni olduğunu ve bunun sadece bir hayran teorisi olmadığını kesin olarak açıklamış olsa da, bunu hiçbir filminde düzgün bir şekilde açıklamadı, ancak The Movie Critic bunu sorunsuz bir şekilde başarabilir. Tarantino’nun paylaşılan evreniyle ilgili genel bir kural, gerçek hayattan insanların yer aldığı filmlerin ana film evrenine uyması olduğundan, The Movie Critic’in ana karakteri gerçekten Pauline Kael olduğu sürece The Movie Critic’in de bu film grubunun bir parçası olması muhtemeldir. Tarantino’nun 10. filminde Kael, film içinde film evrenindeki filmlerden birini eleştirebilir ve bu da tüm evreni mükemmel bir şekilde birbirine bağlar.

Kill Bill, cep telefonları ve modern araçların kullanımına dayanarak açıkça günümüzde geçiyor, bu nedenle 70’lere dayanan filmde bundan bahsedilmesi pek olası değil. Ancak Planet Terror ve Death Proof 70’lerin istismar filmlerinden etkilendiği için Kael’in bu filmleri gözden geçirme ihtimali yüksek. Film, Django Unchained’in başrolünde Rick Dalton’ın olup olmadığına bile cevap verebilir, çünkü Once Upon a Time in Hollywood 1969’da geçiyor ve The Movie Critic sadece birkaç yıl sonra. Kael ve Dalton’ın yolları çok kolay kesişebilir ve The Movie Critic, Once Upon a Time in Hollywood’un devamı bile olabilir.

The Movie Critic, Tarantino’nun kariyerini sonlandırmak için mükemmel bir film olmasının yanı sıra, önceki filmlerini bir araya getirmesi açısından da Tarantino’nun etkilendiği pek çok şeyi bir araya getiriyor. The Movie Critic bir dönem kurgusuna sahip, Los Angeles’ta geçiyor ve filmin konusu Tarantino’nun onlarca yıldır büyük hayranlık duyduğu bir eleştirmen.

Kaynak: ScreenRant

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir