Tek Kişilik Dev Kadroya Sahip 14 Film

Tek kişilik dev kadroya sahip 14 film. Ortaya bir sanat eseri çıkarmak için her zaman yüzlerce kişiden oluşan bir oyuncu kadrosu gerekmiyor. Bazen yetenekli bir oyuncu tek başına onlarcasına bedel bir performans sergileyebilir.

Tek kişilik performanslarıyla aklınızı başınızdan alacak 14 filmi sizler için derledik.

1. Life of Pi (2012)

IMDb: 7.9

Yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kalan Pi adında bir çocuk ve ailesinin bindiği tekne, yolculukları sırasında bir kaza geçirir. Pi kazadan sağ kurtulur ancak kendini bir kaplan, sırtlan, zebra ve orangutanla birlikte cankurtaran botunda bulur. Dört tarafı sularla çevrili olan botta Pi’nin etrafı bilinmezlik ve tehlikelerle sarılmıştır.

2. Brake (2012)

IMDb: 6.1

Gizli ajan Jeremy Reins kaçırılmıştır ve yalnızca kendisinin değil ailesinin de hayatı tehlikededir. Her geçen dakika daha da köşeye sıkışan Jeremy’nin tek seçeneği kalmıştır; ya son derece hassas ve gizli bilgileri açığa çıkaracak ya da ölecektir.

3. All Is Lost (2013)

IMDb: 6.9

Uzun boylu ve yaşına rağmen son derece çekici olan bir adam lüks yatıyla Hint Okyanusu’nda dolaşmaktadır. Aniden meydana gelen talihsiz bir kaza sonucu bilincini kaybeden adam uyandığında kendini vahşi bir fırtınanın ortasında bulur. Kurtarılmayı beklerken son derece zorlu koşullarla mücadele edecektir.

4. Buried (2010)

IMDb: 7.0

Irak’ta kamyon şoförlüğü yapan Paul Conroy, uğradığı bir saldırının ardından gözünü ahşap bir tabutun içinde açar ve toprağa gömüldüğünün farkına varır. Dehşete düşen Paul bu korkunç tuzaktan kurtulmak için hem aklının hem de bedeninin snırlarını zorlamak zorundadır.

5. Phone Booth (2002)

IMDb: 7.0

Yanlış zamanda yanlış yerde bulunan bir adam, bir telefon kulübesinde kapana kısılır. Kulübeyi hedef alan bir seri katil tarafından kontrol altına alınan ve katilin emirlerini yerine getirmeye çalışan adam kendini bir ölüm kalım mücadelesinin içinde bulacaktır.

6. Wrecked (2010)

IMDb: 5.3

Geçirdiği kazanın ardından uyandığında arabasının devrildiğini ve bacağının kırıldığını fark eden bir adam kazaya veya geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Torpido gözünde bir tabanca ve para dolu bir çanta bulan adamın etrafında ise ölü bendenler yatmaktadır. Ormanda yapayalnız kalan adam mücadelesi sırasında kim olduğunu hatırlamaya çalışacaktır.

7. Gravity (2013)

IMDb: 7.7

Amerikan uydusunun rutin kontrollerinden biri yapıldığı sırada meydana gelen bir kaza uzay mekiğinin parçalanmasına sebep olur. Felaket sonucu Dünya’ya dönme şansı oldukça azalan iki bilim insanı uzay boşluğunda büyük bir mücadele verecektir.

8. 1408 (2007)

IMDb: 6.8

Mike Enslin bir korku romanı yazarı olmasına rağmen paranormal olaylara ve hayaletlere inanmaz. Daha önce hiç doğa üstü bir olaya tanık olmayan Mike için durum, Dolphin otelindeki 1408 numaralı esrarengiz odayı ziyaret etmeye karar verdiğinde değişecektir.

9. 127 Hours (2010)

IMDb: 7.6

Korkusuz dağcı Aron Ralston, yeni bir maceraya atılır ve yalnız başına Blue Canyon’a keşfe gider. Kimseye nerede olduğunu söylemeden çıktığı bu yolculukta başına gelen bir kaza sonrasında 127 saat süren bir hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır.

10. I Am Legend (2007)

IMDb: 7.2

Robert Neville korkunç bir virüsün dünyaya yayılmasını engellemeye çalışmış ancak başarısız olmuş bir bilim adamıdır. Virüse karşı bir şekilde dirençli olan Robert, bir yandan kendi gibi hayatta kalmış olan insanlara ulaşmaya çalışırken bir yandan da kendi kanını kullanarak virüsün etkisini tersine çevirecek bir panzehir bulmaya çalışır.

11. Cast Away (2000)

IMDb: 7.8

İşi sebebiyle Malezya’ya giden Chuck Noland’ın uçağı bilinmeyen bir sebepten dolayı düşer. Bilincini kaybeden Noland, uyandığında kendini ıssız bir adada yapayalnız bulur. Her günü ayrı bir mücadeleyle geçen genç adam, adada uzun ve cehennem gibi yıllar geçirecektir.

12. Moon (2009)

IMDb: 7.9

Özel bir görev için ayın karanlık yüzüne gönderilen Sam, orada yalnız başına geçirdiği geçirdiği zorlu üç yılın ardından ailesine kavuşacağı günü iple çekmektedir. Başına gelen talihsiz olayların üzerine sağlığını da kaybeden genç adamın savaşı henüz bitmemiştir.

13. Iron Doors (2010)

IMDb: 4.5

Genç bir adam uyandığında kendini pencereleri dahi olmayan gizemli bir odada kilitli bulur. Yardım çığlıklarına cevap bulamayan adam çaresizlik içinde bir çıkış yolu arar ancak yiyecek ve su olmadan devam edebilmesi oldukça zordur.

14. Locke (2013)

IMDb: 7.1

Bir yapı şirketinde başarılı bir kariyere sahip olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bir gün sonra kariyeriyle ilgili çok önemli bir adım atacak olan Ivan’ın hayatı aldığı bir telefonla alt üst olacaktır.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir