The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

Film, bir köylü kızı olan Jagna’nın, Antek’e olan sevgisine rağmen kendisinden çok daha yaşlı ve varlıklı bir çiftçi olan Maciej ile evlenmeye zorlanmasının trajik hikâyesini anlatıyor.

Zamanla Jagna, köylülerin kıskançlık ve nefret nesnesi haline gelir ve bağımsızlığını korumak için savaşmak zorunda kalır. 19. ve 20. Yüzyıl Polonya kırsalında geçen hikayenin dramatik kırılmaları, değişen mevsimlere, tarlalardaki ağır işlere ve geleneksel bayramlara bağlanıyor.

Wladyslaw Reymont’un Nobel ödüllü romanından uyarlanan film, trajik bir hikâyeyi izleyicilerle buluşturacak. Hikâyeye göre ana karakter Jagba, oğlu Antek’e olan sevgisine rağmen yaşlı ve zengin bir çiftçi olan Boryna ile evlenmek zorunda kalır. Jagna bu evlilik dolayısıyla zamanla köylülerin kıskançlık ve nefretini üzerine çeker ve kişisel bağımsızlığını korumak için savaşmak zorunda kalır. 19. ve 20. yüzyılların geçiş döneminde Polonya kırsalında geçen hikâyenin draması, mevsimlerin değişimi, tarladaki işçilerin durumu ve geleneksel tatil günleriyle farklı bir havaya bürünür.

Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın yönetmenliğini üstlendiği film 22 Mart’ta sinemalarda olacak.

Filmi izlemeden önce bilmeniz gereken detaylar şöyle:

  • Tüm dans ritüelleri Polonya kültürüne uygun olarak gerçekleştirildi.
  • Kamila Urzedowska, 600 aday arasından Jagna rolü için seçildi.
  • Tüm sahneler çekildikten sonra boyandı. Film 80,000 tablodan oluşuyor. Boyama işlemi için 1350 litre/300 galon boya kullanıldı.
  • Wladyslaw Reymont’a Nobel Ödülü kazandıran aynı adlı romandan uyarlandı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

2023’ün en iyi filmleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir