Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti!

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti! Gökçer’in cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Gökçer, bir süredir sağlık problemi yaşıyordu. 

‘Taçsız Kral’, ‘Yılan Hikayesi’, ‘İstanbul Kırmızısı’ gibi yapımlarda yer alan Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir sağlık problemleri yaşayan usta oyuncu, 2017’de felç geçirmişti.

Ayten Gökçer kimdir?

Usta sanatçı 26 Ocak 1940’ta İstanbul’da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuvarının bale bölümüne 1953’te giren sanatçı, 1958’de Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer aldı. 1964 yılında tiyatro oyuncusu Cüneyt Gökçer ile dünyaevine giren Ayten Gökçer’in Aslı Gökçer Oba adında kızı var. Eşi tiyatrocu Cüneyt Gökçer ise 23 Aralık 2009 yılında hayatını kaybetti.

Gökçer, sinemaya 1965’te “Taçsız Kral” filmiyle başladı.  Bir süre sonra sinemadan daha çok tiyatroya yönelen ünlü isim, “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı müzikalde başrol “Hürmüz”ü canlandırdı. Kariyeri boyunca birçok ödüle değer bulunan sanatçı, 1988’de Devlet Sanatçısı unvanına sahip oldu.

1999 yılında Yılan Hikayesi adlı dizi ile televizyon dizilerinde oynamaya başladı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı Ferzan Özpetek oldu

‘Transformers One’ filminden yeni fragman!

Paul Feig’in yeni projesi belli oldu!

‘Gelin Takımı’ filminin ilk tanıtımı yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir