Toronto Film Festivali’nde İzlenebilecek En İyi 10 Film

Toronto Film Festivali 10 Eylül’de başlıyor. Çoğunluk sanal olarak gerçekleştirilecek festival, dünya çapında hali hazırda bitmiş filmler için iştahı test edecek. Yalnızca Kanada vatandaşlarının katılımına izin verilen festival, genellikle büyük ticari filmlerle doludur, ancak bu yıl seçimler zayıf görünüyor.

İngiltere merkezli satış ve üretim grubu Mister Smith’ten David Garrett, “Dünyanın çoğu yerinde tiyatrolar kapalı ve üretim çoğunlukla durdurulmuş, tüm iş hala durgun durumda,” diyor ve ekliyor: “Çok az film ve çoğu satın almacı filmler çıkmadan onları satın almış durumda”.

ABD distribütörleri ise satış başlıklarını görüntülemeyi planlıyor. Pablo Larraín‘in Kristen Stewart başrollü Prenses Diana filmi Spencer’ı satın alan Neon CEO’su Tom Quinn ise “COVID başladığından beri satın almayı bıraktığımız bir pazar olmadı ve TIFF’in de farklı olmasını beklemiyoruz” diyor.

Hollywood Reporter, Festivalde izlenebilecek en iyi 10 filmi listeledi.

‘Bruised’

Yönetmen: Halle Berry
Oyuncular: Halle Berry, Adan Canto, Stephen McKinley Henderson
Konu: Halle Berry’nin hem yapımcılığını, hem başrolünü hem de yönetmenliğini üstlendiği yapım, Oscarlı oyuncunun ilk yönetmenlik deneyimi yaşadığı film. Oscar ödüllü ünlü yıldız filmde, MMA dünyasının yükselen yıldızlarından biriyle karşılaşmak zorunda kalan ve 6 yaşındaki oğlunun annesine geri dönmesi için uğraşan gözden düşmüş bir MMA dövüşçüsünü canlandırıyor.

‘Concrete Cowboy’

Yönetmen: Ricky Staub
Oyuncular: Caleb McLaughlin, Idris Elba, Jharrel Jerome
Konu: Greg Neri’nin ödüllü romanından uyarlanan filmde Stranger Things‘in yıldızı McLaughlin, babasıyla (İdris Elba) yaşamak zorunda kalan ve atlarla tanıştıktan sonra hayatı değişen bir genç olarak karşımıza çıkıyor.

‘The Duke’

Yönetmen: Roger Michell
Oyuncular: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead
Konu: Film, geçimini taksicilikle sağlayan Michell’in Wellington Dükü Goya’nın portresini çaldıktan sonra başına gelenleri konu alıyor.

‘Good Joe Bell’

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green
Oyuncular: Mark Wahlberg, Reid Miller, Connie Britton, Gary Sinise
Konu: Zorbalığa karşı farkındalığı artırmak için ABD’de bir yürüyüş yapmaya karar veren Joe Bell’in hikayesini ele alan yapımda Wahlberg, vahşi homofobik tacizlerden bunalan bir gencin babasını canlandırıyor.

‘I Am Greta’

Yönetmen: Nathan Grossman
Oyuncular: Greta Thunberg
Konu: Yarışmanın en güçlü yapımlarından biri olan belgesel, 2019’da Time Dergisi tarafından Yılın İnsanı seçilen çevre aktivisti Thunberg’in hikayesini ele alıyor.

‘I Care A Lot’

Yönetmen: J Blakeson
Oyuncular: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest
Konu: Son derece başarılı bir yasal vasi olan Marla Grayson’a (Rosamund Pike) odaklanan yapımda Gone Girl’ün yıldızı Pike, vicdansız bir vurguncu olarak karşımıza çıkıyor.

‘The Making Of’

Yönetmen: Ed Zwick
Oyuncular: Richard Gere, Diane Keaton, Blake Lively, Lin-Manuel Miranda
Konu: Filmde Gere ve Keaton uzun yıllardır evli olan film yapımcısı bir çifti canlandırırken, Blake Lively ve Lin-Manuel Miranda onların gençliklerini canlandırıyor.

‘Run Hide Fight’

Yönetmen: Kyle Rankin
Oyuncular: Isabel May, Radha Mitchell, Thomas Jane, Treat Williams
Konu: Film, annesinin ölümünün ardından zor günler geçiren Zoe isimli bir genç kızın yaşadıklarına odaklanıyor.

‘And Tomorrow the Entire World’

Yönetmen: Julia von Heinz
Oyuncular: Mala Emde, Noah Saavedra
Konu: Yapım, 20 yaşında bir hukuk öğrencisi olan ve aynı zamanda neo-Nazilere şiddetle karşı çıkan anti-faşist bir hareketin üyesi olan Luisa’yı merkezine alıyor.

‘Pieces of a Woman’

Yönetmen: Kornél Mundruczó
Oyuncular: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn
Konu: Film, evde gerçekleşen doğum sonrasında bebeğini kaybeden bir kadının acısıyla yüzleşmesini ele alıyor. Cannes Film Festivali’nde “White God” ile büyük beğeni toplayan Kornél Mundruczó’nun İngilizce dilindeki ilk filmi olan yapımda Kirby ve LaBeouf’a Molly Parker, Sarah Snook, Iliza Schlesinger, Benny Safdie, Jimmy Fails ve Ellen Burstyn gibi isimler eşlik ediyor.

vayachollo.com

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir