Toy Story Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 15 Gerçek!

Tam 24 yıl önce tanıştık Şerif Woody, Buzz Lightyear ve diğer oyuncak arkadaşlarla.

1995 yılında Toy Story’nin beklenmedik başarısı filmin ikinci için beklentileri oldukça yükseltmişti. Beklentilerin yükselmesi uzun bir bekleyişi de yanında getirmişti. Serinin merakla beklenen devam filmi 1999 yılında seyircisiyle buluşmuştu beyaz perdede.

Tom Hanks ve Tim Allen‘ın seslendirme kadrosunda yer aldığı devam filmi tüm dünyada 500 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. 2010 yılında vizyona giren Toy Story 3 en iyi animasyon film ve en iyi orijinal film dallarında Oscar’ı kucaklamış, en iyi görüntü yönetmenliği adaylığını da elde etmişti.

2019’un başındaysa Toy Story 4 vizyona girdi ve tüm dünyada 1 milyar dolarında üzerinde gişe hasılatı elde etti. Toy Story her zaman farklı hikayelerle, hepimizin tanıdığı ve sevdiği ikonik karakterlerin değişimini gözler önüne serdi.

Sevilen animasyon serisi hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız 15 gerçeği sizlerle paylaşıyoruz.

1. Toy Story, Oscar Ödüllü kısa animasyon filmi Tin Toy’dan esinlenilerek yaratılmıştır. John Lasseter tarafından yönetilen 1988 yapımı kısa animasyon, Tinny adında bir oyuncağın, bebek ağlamasın diye istemeyerek de olsa kendisiyle oynamasına izin vermesini konu alıyor.


2. Tinny baş kahramandı ancak Toy Story yapımcıları bunu çok demode buldular. Ona bir astoronot faktörü eklemeden önce Tinny’yi askeri aksiyon figürü haline getirdiler. Karakterin ismi de Buzz Lightyear ismi bulunana kadar evrim geçirdi. Lunar Larry, Tempus, Morph düşünülen isimler arasındaydı. Buzz Lightyear, ünlü astronot Buzz Aldrin’in isminden esinlenilerek yaratıldı.


3. İnanması zor ama ilk senaryoda, Woody, diğer oyuncakları kullanan kötü bir karakterdi.


4. Tom Hanks, Woody karakterini seslendirmek isteyen ilk ve tek kişiydi. Hanks’in kardeşi Jim, karakteri video oyunlarında seslendirmişti.


5. Buzz Lightyear’ı seslendirmesi için, Billy Crystal’a teklif götürülmüş ancak Crystal teklifi geri çevirmiştir. Ancak filmin bitmiş halini izleyen aktör bu kararından pişmanlık duymuştur.


6. Tim Allen’dan önce Buzz Lightyear karakterinin seslendirmesi için düşünülen isimler arasında Bill Murray, Chevy Chase ve Jim Carrey bulunuyordu.

7. Hanks ve Allen, Woody ve Buzz’ın seslendirme sahnelerini kaydederken birlikte çalıştılar.


8. Senaryonun etkisini artırmak için çalışılan “The Avengers”ın yönetmeni Joss Whedon, Woody karakterini yaratırken ve Buzz evrim geçirirken bunun bir oyuncak olduğunu bilmiyordu.

9. Yarattığı güçlü kadın karakterleriyle bilinen Whedon filme Barbie’yi kurtarıcı bir karakter olarak getirmek istemiş ancak, Mattel buna izin vermemiştir.

Toy Story Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 15 Gerçek!

10. Pixar, filmi bir animasyon müzikal yapıp yapmama konusunda Whedon ile fikir alışverişinde bulundu. Whedon, bunun kötü bir müzikal olacağını söyledi.

11. Stüdyo, Toy Story 2’yi yapmaya karar verdiğinde, animatörler “A Bug’s Life” üzerinde çalışıyorlardı.


12. Toy Story 2’nun prodüksiyon çalışmaları sırasında film neredeyse imha ediliyormuş. Çalışanlardan birinin yanlışlıkla bir butona basması sonucu dosyalar silinmiş ancak dosyaların silindiği başka bir çalışan tarafından farkedilmiş ancak geri getirilememiş. Neyse ki teknik yönetmen Galyn Susman, dosyaları evinde yedeklemiş.

13. Toy Story 2’nun yapım aşamasında yoğun çalışma ve stres animatörlerin birçoğunda “karpal tünel sendromu”nun ortaya çıkmasına neden olmuş.

Toy Story Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 15 Gerçek!

14. Disney, Pixar’ı satın almadan önce animasyon firması Circle 7 ile çalışılıyordu. Buzz’ın bozulmasının üzerine Andy’nin annesi onu onarma için Tayvan’a gönderilmiş, bunu duyan Woody ve diğer oyncak arkadaşları da Buzz’ı kurtarmak için Tayvan’a yolculuğa çıkıyorlardı. Ancak, Disney, Pixar’ı satın alınca senaryo tamamen değişti.

15. Toy Story 2’nun vizyona girmesinden kısa bir süre sonra Jim Varney hayatını kaybetmiş, Toy Story 3 filminde Slinky Dog karakterini Blake Clark canlandırmıştı. Prodüksiyon ekibi ikilinin yaın arkadaş olduğunu çok sonra öğrendi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir