Tuhaf Takıntıları Olan 10 Eski Hollywood Film Yıldızı

Eski Hollywood, mükemmellik, kültürlülük ve ulaşılmaz idol karakterlerle eş anlamlıydı. Ama tüm bu şatafat ve büyüleyici dünyanın ardında çoğumuzun bilmediği tuhaf alışkanlıklar da mevcuttu. Okuyunca gerçekten çok tuhaf biriymiş diyeceğiniz 10 eski Hollywood yıldızının bilmediğiniz yönlerini yazdık. İşte Tuhaf Takıntıları Olan 10 Eski Hollywood Film Yıldızı:

1. Cary Grant, aşırı derecede LSD bağımlısıydı

Asıl adı Archibald Alexander Leach olan Amerikalı ünlü aktör Cary Grant, aşırı derecede LSD bağımlısıydı. Kadınlarla olan sorunlarını aşmak için LSD kullandığı söylenen aktör 3 yıl boyunca en az 100 kere terapiye gitti.

2. Orson Welles, burnunun büyük görünmesi konusunda takıntılıydı.

Sinema tarihinin kült filmlerinden Citizen Kane filminin yönetmeni ve efsanevi aktör Orson Welles, burnuna takıntılıydı. Welles, burnu daha büyük görünsün diye filmlerde özellikle burnuna makyaj yapardı.

3. Joan Crawford sinir bozucu derecede egomanyaktı.

Üç Oscar adaylığı bulunan ve Mildred Pierce filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Oscar’ını alan Crawford, oldukça çalkantalı hayatı olan ünlülerden. Aşırı derecede kıskanç olan Crawford, Marilyn Monroe tarafından terkedildikten sonra, uzun süre Monroe’nun peşini bırakmamıştır.

4. Peter Sellers mor renkten çok korkardı.

Pembe Panter film serisindeki Şef Müfettiş Clouseau karakteriyle tanınan Peter Sellers, söylenenlere göre mor renkten o kadar çok korkardı ki, mor bir şey gördüğünde öfke nöbeti geçirirdi.

5. Katharine Hepburn, çıplaklıktan nefret ederdi.

Hollywood’un efsanevi yıldızı Katharine Hepburn, çılaklıktan o kadar çok nefret ederdi ki sinemada böyle bir sahne gösterildiğinde filmi yarıda bırakıp gitmek isterdi.

6. Clark Gable temizlik konusunda oldukça takıntılıydı.

Gone with the Wind filmiyle hatırlayacağımız efsanevi oyuncu Clark Cable, banyo yapmaktan nefret etse de uzakta da olsa kirli bir şey görmeye tahammül edemezdi.

7. Alec Guinness tam bir kontrol manyağıydı.

Unutulmaz ekran yıldızlarından Alec Guinness, her şeyi kontrol altında tutmayı o kadar çok severdi ki arkadaşlarıyla yemeğe çıktığında, onların yemek siparişlerine müdahale edip, siparişlerini değiştirdi.

8. Greta Garbo diyet konusunda takıntılıydı.

Holywood’un sessiz film döneminde ikonlaşan yıldızı Greto Garbo, o kadar çok diyet yapardı ki, bazen sadece ayran içer, bazen 3 hafta boyunca sadece ıspanak yerdi.

 

9. Tippi Hedren, evini 400 kiloluk bir aslanla paylaşmıştı.

Alfred Hitchcock klasiği The Birds filmindeki Melanie Daniels rolü ile ünlenen Hedren, evinde 400 kilo ağırlandaki bir aslanla yaşadı.

10. Humphrey Bogart, gay olmadığını kanıtlamak için kazanova olmuştu.

Yarattığı sert tiplemelerle sinema tarihinde iz bırakan Humphrey Bogart, gay olduğu söylentilerinin asılsız olduğunu kanıtlamak için yüzlerce kadınla birlikte oldu.

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir