Tüm Zamanların En İyi 10 Futbol Filmi

Tüm erkekler için büyük bir tutku futbol izlemek. Evde oturduğumuz bugünlerde şimdiye kadar yapılmış en iyi 10 futbol filmini listeledik.

10. ‘The Waterboy’ (1998)


Adam Sandler, Kathy Bates, Henry Winkler‘ın başrollerini paylaştığı muhteşem bir film. Yapım, hayatı tepetaklak giden Bobby’nin bir gün bir futbol koçu tarafından keşfedilmesinin ardından yaşananları konu ediniyor.

9. ‘Necessary Roughness’ (1991)


Tesadüfen bir Amerikan futbol takımının antrenörü ile tanışan Dani’nin yaşadıklarını ele alan yapımın yönetmen koltuğunda Elizabeth Kruger ve Craig Shapiro oturuyor.

8. ‘We Are Marshall’ (2006)


Amerikan futbolu üzerine gerçek bir hikaye. Matthew McConaughey, Matthew Fox ve Anthony Mackie‘nin başrollerini üstlendiği film, bir uçak kazasının ardından tüm futbol takımının kazada ölmesinin üzerine, futbolu ayakta tutmak için verilen mücadeleyi merkezine alıyor.

7. ‘Undefeated’ (2011)


Manassas Tigers adlı futbol takımının hikayesini anlatan belgeselin yönetmenliğini Dan Lindsay ve TJ Martin üstleniyor.

6. ‘Any Given Sunday’ (1999)


Oliver Stone‘un yönetmenliğini üstlendiği film, geçirdiği kazanın ardından hayatını adadığı futboldan uzak kalmak zorunda kalan Rooney’in hikayesini konu ediniyor.

5. ‘Remember the Titans’ (2000)


Film, ırkçılığın hakim olduğu 1970’ler Virginia’sında kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kurulu bir futbol takımının hikayesini merkezine alıyor.

4. ‘The Longest Yard’ (1974)


Dikkatsiz ve süratli araba kullandığı için 18 ay hapis cezasına çarptırılan Paul Crewe’un hapisanede yaşadıklarını ele alan yapım Robert Aldrich imzalı.

3. ‘Brian’s Song’ (1971)


Brian Piccolo ile Gale Sayers isimli iki Amerikan futbolu yıldızının gerçek hayatlarından uyarlanan yapım John Gray imzalı.

2. ‘Friday Night Lights’ (2004)


Teksas’ın ekonomik kriz yaşayan kasabası Odessa’daki lise futbol takımının hikayesini konu alan film Peter Berg imzalı.

‘1.Rudy’ (1993)


Notre Dame futbol takımının oyuncusu Daniel Eugene “Rudy” Ruettiger’ın hayatını ele alan yapım, gerçek bir hikayeye dayanıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir