Tüm Zamanların En İyi 12 Zombi Filmi

Indiewire tüm zamanların en iyi 12 Zombi filmini listeledi.

1. “Dawn of the Dead” (George A. Romero, 1978)

Zombi filmlerinin babası olarak bilinen George A. Romero’nun “Yaşayan Ölüler” serisinin ikinci filmi olan yapım Zombi istilasından kaçarken bir alışveriş merkezine sığınan dört kişinin başından geçenleri merkezine alıyor.

2. “I Walked With a Zombie” (Jacques Tourneur, 1943)

Jacques Tourneur’in yönettiği film, Charlotte Brontë’in Jane Eyre romanından beyaz perdeye uyarlandı. Film, gizemli bir adada iş bulan Hemşire Betsy’nin başından geçenleri merkezine alıyor.

3. Re-Animator” (Stuart Gordon, 1985)

Cthulhu hikayelerinin yazarı H.P. Lovecraft’ın 1922 yılında kaleme aldığı bir öyküden uyarlanan film, başarılı bir tıp öğrencisi ve bir hastanede asistan olarak görev yapmakta olan Dan’in, ölenleri hayata döndürme üzerine deneyler yapan İsviçreli garip bir bilimadamı olan Herbert West ile tanıştıktan sonra başına gelenleri anlatıyor.

4. “Rabid” (David Cronenberg, 1977)

David Cronenberg‘in yönetmenliğini üstlendiği film, geçirdiği trafik kazası sonrası estetik ameliyat olmak zorunda kalan Rose’un ameliyattan sonra bir zombiye dönüşmesini konu alıyor.

5. “REC” (Jaume Balagueró and Paco Plaza, 2008)

“The Blair Witch Project” ile başlayan “Cloverfield” ve “The Last Horror Movie” ile devamı gelen standart el kamerası çekimiyle çekilen film, zombi filmleri arasında klasik olmaya aday. Jaume Balagueró ve Paco Plaza’nın yönetmenliğini üstlendiği film, karantinaya alınmış bir apartmanda yaşayan insanların yaşam mücadelesini ele alıyor.

6. “Zombie” (Lucio Fulci, 1979)

Korku sinemasının usta isimlerinden Lucio Fulci imzalı film, Anne Bowles’ın, bir muhabirle birlikte kaybolan bilim adamı babasını bulmak üzere gittiği adada başına gelenleri merkezine alıyor.

7. “Shaun of the Dead” (Edgar Wright, 2004)

Can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar veren Shaun’un yaşadıklarını merkezine alan film, Edgar Wright imzalı.

8. “Train to Busan” (Yeon Sang Ho, 2016)

Üç uzun metrajı animasyon filminden sonra Sang-ho Yeon’un yönetmenliğini üstlendiği yapım. Film, bir baba ile kızının yaşanan salgın sırasında bir grup yolcu ve zombiler ile birlikte trende sıkışmalarını merkezine alıyor.

9. “Cemetery Man” (Michele Soavi, 1994)

Tiziano Sclavi’nin aynı adlı romanından uyarlanan yapım İtalya’nın küçük bir kasabasında bulunan buffalora mezarlığının bekçisi Francesco Dellamorte’nin yaşadıklarını merkezine alıyor. Filme dair ilginç bir bilgi de, unutulmaz sahnelerden birinde Sezen Aksu‘nun bir şarkısını duyuyor olmamız.

10. “28 Days Later” (Danny Boyle, 2002)

İngiltere’de bir genetik araştırmalar ensitüsünde bilimadamları insan doğasındaki şiddeti ve öfkeyi önleyebilmek amacıyla buldukları virüsün maymunlar üzerinde uygulandıktan sonra yaşananları ele alan yapım Danny Boyle imzalı.

11. “Ojuju” (C.J. Obasi, 2014)

C.J. Obasi tarafından yazılan ve yönetilen film, Nijerya sinemasının öne çıkan örneklerinden bir yapıt.

12. “The Last Man on Earth” (Sidney Salkow and Ubaldo B. Ragona, 1964)

Richard Matheson’ın kaleme aldığı “I Am Legend”dan uyarlanan yapım, büyük bir salgının ardından sağ kalan tek kişi olan Dr. Robert Morgan’ın yaşadıklarını merkezine alıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir