Usta oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti

Usta oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti. Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Köksal Engür 77 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrıldı. 

1969 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Engür, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatroların yanı sıra, Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında çalıştı. Usta oyuncu aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yaptı. 

Tiyatro oyunculuğuyla sınırlı kalmayıp, kamera önü oyunculuğu da yapan usta isim, 2005 yılında, ‘Korkuyorum Anne’ filmindeki başarılı performansıyla 16. Ankara Film Festivali’nde ‘Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. Ayrıca Köksal Engür, Afife Tiyatro Ödülleri’nde 1999’da Yılın En İyi Erkek Oyuncusu, 2002’de ise Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu seçildi. 

2010-13 yıllarında ‘Leyla ile Mecnun’ isimli televizyon dizisinde Ak Sakallı Dede karakterini canlandırdı. Seslendirmeleriyle de tanınan sanatçının seslendirdiği Hollywood yıldızları arasında Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams gibi isimler yer almaktadır. Ayrıca sesini verdiği en önemli karakterler Red Kit, Büdü (Susam Sokağı) ve Squidward (Sünger Bob Kare Şort)’dır. 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Ünlü oyuncu Chris Pratt, Garfield’e nasıl hazırlandığını anlattı!

 ‘Giant’ın setinden Pierce Brosnan’lı ilk görsel!

Sydney Sweeney başrollü ‘Barbarella’ filminin yönetmeni belli oldu!

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir