‘West Side Story’ Bazı Ülkelerde Yasaklandı!

‘West Side Story’ Bazı Ülkelerde Yasaklandı! Steven Spielberg İmzalı “West Side Story”, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar ve Ürdün gibi ülkelerde vizyona giremeyecek. Ortadoğu’da yaşayan bazı seyirciler, Maria ve Tony arasındaki destansı aşk hikayesine tanık olmayacak.

Disney, filmde sansür yapmayı reddettiği için, ismi geçen ülkelerde film gösterime giremeyecek. West Side Story, 10 Aralık’ta sinemalarda izleyicisiyle buluşacak. Filmin senaryosunu Pulitzer ve Tony ödüllü Tony Kushner kaleme aldı. Filmde The Fault in Our Stars, Baby Driver, Divergent gibi yapımlardan hatırlayacağımız Ansel Elgort,Tony karakterine hayat verecek. Maria karakterini ise Rachel Zegler canlandıracak.

West Side Story, 1957’de sahnelenen aynı adlı müzikalden uyarlandı

1957’de sahnelenen aynı adlı müzikalden uyarlanan West Side Story, iki farklı etnik kökenden gelen iki ezeli düşman çetenin birbiriyle rekabetinin yanı sıra bu iki çeteye mensup genç bir çiftin imkansız aşkını anlatıyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria’ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir. Bu savaş ortamında Tony ve Maria’nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

Arthur Laurents ve Stephen Sondheim tarafından yazılan kitap, 1957 yılında Pulitzer ödüllü ve Oscar adaylığı bulunan Tony Kushner tarafından senaryolaştırılmıştı. 1957 yapımı filmin müzikleri ise Leonard Bernstein tarafından yapılmıştı. Filmde Tony karakterine Larry Kert hayat vermişti. 1961 yapımı Robert Wiseimzalı filmde ise Rita Moreno performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Fatih Akın’ın ‘Amrum’ filminin çekimleri başladı!

James McAvoy’un başrolde olduğu Speak No Evil filminden fragman!

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir