Xavier Dolan, 77. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış jürisine başkanlık yapacak!

Xavier Dolan, 77. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış jürisine başkanlık yapacak! 2014 yılında Mommy filmiyle Cannes Jüri Ödülü’nü kazanan Kanadalı sinemacı Dolan, “Cannes’a Belirli Bir Bakış Jüri Başkanı olarak festivale dönmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum“Kendi filmlerimi yapmaktan ziyade, yetenekli sinemacıların işlerini keşfetmek her zaman hem kişisel hem de profesyonel yolculuğumun merkezinde yer almıştır. Bana verilen bu sorumlulukta, Belirli Bir Bakış Jüri üyeleriyle birlikte sinema sanatının temel bir yönüne odaklanma fırsatı görüyorum: dürüstçe anlatılan hikayeler.”

Henüz 19 yaşındayken ilk uzun metraj filmi I Killed My Mother‘ı çeken Dolan, 21 yaşında Heatbeats filmiyle Cannes’ın belirli bakış bölümünde yer aldı. İki yıl sonra Laurence Anyways isimli filmi Belirli Bakış Bölümü’nde prömiyer yaptı ve filmdeki performansıyla Suzanne Clement en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

Dolan‘ın diğer filmleri arasında 69. Cannes Film Festivali‘nde Büyük Ödül‘e layık görülmüş, Jean-Luc Lagarce’ın oyunundan uyarlanan It’s Only the End of the WorldKit Harington, Jacob Tremblay, Natalie Portman gibi isimlerin rol aldığı The Death and Life of John F. Donovan ve 2019’da Ana Yarışma’da gösterilen Matthias & Maxime yer alıyor.

Kendisine En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında César Ödülü adaylığı kazandıran Xavier Giannoli‘nin Lost Illusions filmi de dahil olmak üzere çeşitli yapımlarda önemli roller üstlendi. Xavier Dolan daha sonra 2022 yılında ilk TV dizisi olan The Night Logan Woke Up‘ı yönetti.

Cannes ana yarışma jürisine Greta Gerwig başkanlık yapacak. 77. Cannes Film Festivali 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Resmi seçki 11 Nisan‘da açıklanacak.

Kaynak: Festival de Cannes

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Francis Ford Coppola imzalı Megapolis’ten fragman!

Giancarlo Esposito, Marvel Sinematik Evreni’ne giriyor!

Yüzüklerin Efendisi ve Titanik filmlerinin yıldızı hayatını kaybetti!

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir