Yeni bir ‘Game of Thrones’ prequel dizisi geliyor!

Yeni bir ‘Game of Thrones’ prequel dizisi geliyor! Variety’nin özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Aegon I Targaryen’ın Westeros’u fethini konu alan yeni bir ‘Game of Thrones’ prequel’i HBO’da aktif olarak tartışılıyor. Proje henüz çok erken aşamalarda olduğu için şu anda bir yazarı bulunmuyor ancak kaynaklar HBO’nun ilerleme kaydetmek ve projeyi geliştirmek istediği için arayışların devam ettiğini söylüyor. Kaynaklar ayrıca projenin uzun metrajlı bir bileşeni olabileceğini, yani HBO ve Warner Bros’un daha sonra potansiyel diziye öncülük edecek bir uzun metrajlı film üreteceğini ancak planların şu anda akışta kaldığını söylüyor.

Dizi, Aegon ve kardeş eşleri Visenya ve Rhaenys’in ordularını ve üç ejderhalarını kullanarak Dorne hariç Westeros’taki yedi krallıktan altısını nasıl fethettiklerini anlatacak. Bunu yaparken I. Aegon Westeros’un ilk kralı, Demir Taht’a oturan ilk kişi ve Targaryen Hanedanlığı’nın kurucusu oldu. Bu olaylar ‘Game of Thrones’ dizisindeki olaylardan yaklaşık 300 yıl önce gerçekleşmiştir.

Bu, HBO’nun Westeros merkezli en son projesi olacak. ‘Game of Thrones’un küresel başarısının ardından premium kanal, yazar George R.R. Martin’in yarattığı dünyada geçen bir dizi dizi geliştirmek üzere harekete geçti.

Yıllar boyunca duyurulan çok sayıda proje arasında bugüne kadar ilerleme kaydeden tek proje ‘House of the Dragon’ oldu. Bu dizi ilk sezonunu Ağustos 2022’de yayınladı ve yayınlandıktan bir hafta sonra hızlı bir şekilde 2. Sezon yenilemesi aldı. 2. Sezon şu anda yapım aşamasında.

Bugüne kadar herhangi bir görüntü çekilen diğer tek ‘Game of Thrones’ projesi, Naomi Watts’ın oynadığı Uzun Gece hakkındaki terk edilmiş pilot bölümdü. Bu proje de 2019’da, ‘House of the Dragon’un yeşil ışık aldığı gün iptal edilmişti.

‘Game of Thrones’ dünyasını genişletme ve potansiyel olarak bir filme bağlama hamlesi şaşırtıcı değil çünkü dizi Warner Bros Discovery kütüphanesindeki en değerli IP parçalarından biri olmaya devam ediyor. Eski medya şirketleri de bir süredir en büyük oyunlarının etrafında birbirine bağlı film ve TV evrenleri oluşturmak için çalışıyorlar; Disney’in Marvel Sinematik Evreni bunun en büyük örneği. Warner Bros Discovery de şu anda James Gunn ve Peter Safran’ın rehberliğinde yeniden başlatılan bir DC Evreni üzerinde çalışıyor.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

“Strangers Things”in final sezonunda Frank  Darabont yönetmen koltuğunda!

Fallout dizisi 2. sezon onayını aldı!

“Legally Blonde” dizisi geliyor!

Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Grey’s Anatomy, 21. sezon onayını aldı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir