“YURT”a Fransa’dan iki ödül!

“YURT”a Fransa’dan iki ödül! Nehir Tuna’nın dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan filmi “YURT”, Fransa’dan iki ödülle döndü. Dün sona eren ve bu yıl 10.su düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında gösterilen film, En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nün kazananı oldu.

Fransız oyuncu ve yönetmen Agnès Jaoui’nin başkanlığındaki ana jürinin “Saint-Jean-de-Luz’de gerçek bir yönetmen keşfetmiş olmaktan çok mutluyuz” sözleriyle karşıladığı Nehir Tuna, En İyi Yönetmen Ödülü’nü alırken; Fransız sinema yazarları tarafından verilen SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü de “YURT”un oldu.

Geçtiğimiz ay 80. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde seyirciyle ilk kez buluşan film, festivalde İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo seçilmişti. 

Tanay Abbasoğlu’nun ana yapımcılığında gerçekleşen “YURT”, lise hazırlıkta okuyan ve dini yurtta kalan on dört yaşındaki Ahmet’in hikâyesini konu alıyor. Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın oynadığı filmin görüntü yönetmenliğini Florent Herry, kurgusunu Ayris Alptekin, müziklerini de Avi Medina yaptı. Red Balloon Film (Almanya) ile Ciné Sud Promotion’ın (Fransa) ortak yapımcısı olduğu ve dünya satışını Pyramid International’ın üstlendiği filmin Türkiye takvimi gelecek aylarda belli olacak

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir