10 Maddede Karlar Ülkesi II!

Neden Elsa sihirli güçleri ile doğdu? Bu sorunun yanıtı onu çağırınca ve krallığını tehdit edince Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte tehlikeli ama olağanüstü bir yolculuğa çıkmaya karar verir?

Karlar Ülkesi’nde Elsa, güçlerinin bu dünya için çok fazla olduğundan korkarken, şimdinin gücünün yetmesini umut ediyor.

Akademi® ödüllü yönetmenler Chris Buck, Jennifer Lee ve yapımcı Peter Del Vecho’nun imzasını taşıyan, Karlar Ülkesi II vizyona girdi.

10 Maddede Karlar Ülkesi II:

1. Oscar ödüllü şarkı yazarları Kristen Anderson-Lopez ve Robert Lopez “Karlar Ülkesi II” için tamamen yeni 7 adet şarkı yazdı. Fon müziği ise 19 müzik parçasından oluşuyor. Kristoff’un şarkısı “Kayboldum Ormanda” 80’lerin glam rock şarkılarından ilham aldı.
2. Filmdeki büyülü ormanın yaratımında “Uyuyan Güzel”in göksel arka planlarının ve renk seçimlerinin arkasındaki sanatçı Eyvind Earle’den ilham alındı. Film yapımcıları, özellikle de Earle’nin ağaç kümelerinden ve dikey çizgilerinden ilham aldı.
3. “Karlar Ülkesi 2”, Anna’nın gerçeğe uygun buklelerini, Kristoff’un rüzgarda uçuşan saç tutamlarını ve Elsa için yeni bir saç stili yaratmalarına yardım eden, yeni bir tescilli yazılım olan Beast adındaki bir saç çözme simülasyonundan ilk kez faydalanan uzun filmdir.
4. Nokk’un hareketleri büyük ölçüde atlara dayanıyor. Bu nedenle animatörlerin bir kısmı ata binme dersleri aldı bir kısmı da at yetiştiricisiyle tanıştı. Animasyon şefi Rebecca Wilson Bresee “Kulak seğirmesi gibi hareketlerin nasıl aktarılabileceğini ve Elsa’nın Nokk’un gücünü hissedebilmesi için onu kaç kilo yapmamız gerektiğini öğrendik” diyor.
5.Okyanusun gücüyle at biçimini alan Nokk için İskandinav folklorundan ilham alınmıştır.
6. Film yapımcıları ilham almak için Norveç, Finlandiya ve İzlanda’ya Seyahat ederek fiyortları, mimariyi ve giysileri inceledi. Yapımcılara çalışmalarındaki manzaralarda ilgi çekici ışık kullanımına yer veren yeni yüzyılın başlangıcı Rus ressamları da ilham verdi.
7. Film yapımcıları, büyülü ormanların otantik bitki örtüsünden oluşmasını garantilemek amacıyla Oslo – Norveçli bir bitki bilimciye danıştı. 10 çeşit ağaç arasında, filmde ağırlıklı olarak “titrek kavak” yer almaktadır.
8. Rüzgâr ruhu Gale’nin hareketlerini sergilemek için yapraklar ve enkazdan, başka karakterlerin giysileri veya saçlarına kadar, etkilediği her şey kullanıldı.
9. Kristen Bell (“The Good Place” “Veronica Mars”), Idina Menzel (Broadway müzikali “Rent” ve “Wicked” “Uncut Gems”), Josh Gad (Broadway müzikali “The Book of Mormon” “Little Monsters”) ve Jonathan Groff (Broadway müzikali “Spring Awakening” ve “Hamilton” “Mindhunter”) yazılış sırasına göre Anna, Elsa, Olaf ve Kristoff’u seslendiriyor.
10. Karlar Ülkesi II için 11 yeni karakter yaratıldı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir