10 Maddede Yeşilçam’ın Unutulmaz İsmi Kemal Sunal

Oynadığı her rolle kalbimizde ayrı bir yer edinen komedi ve mizahın usta ismi Kemal Sunal’ı 10 maddede anlatmaya çalıştık.

1. 1944 yılında Malatya’da doğan Kemal Sunal’ın doğum tarihi 10 Kasım ancak kendisi 11 Kasım’ı doğum günü olarak kullanıyordu. Bunun nedenini ise şu sözlerle ifade etmişti: “Aslen 10 kasım doğumluyum. Ama Atam2ın öldüğü bir günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür.”


2. Müjdat Gezen ve Uğur Dündar ile okul arkadaşlığı yaptığı Vefa Lisesi’ni tam 11 yılda bitirmiştir. Hababam Sınıfı’nın provası bir nevi. Lisedeki felsefe öğretmeni Belkıs Balkır’ın, Sunal’ı Müşfik Kenter ile tanıştırması hayatında bir dönüm noktası olmuştur.

3. 1973 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun turnesiyle Ankara’ya gelen Kemal Sunal, eşi Gül ile de burada tanışmıştır. 2.5 yıl mektuplaştıktan sonra evlenen çiftin Ali ve Ezo adında iki çocukları vardır.


4. Sunal, Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini üstlendiği Tatlı Dillim filminde hiç konuşmadan rol almıştır. Film, Sunal’ın rol aldığı ilk sinema filmi olmuştur.

5. 1977 yapımı Çöpçüler Kralı filmini çekimleri sırasında Sunal role hazırlanmak için evinde bile kostümle gezermiş. Filmde Şener Şen ile başrolleri paylaşmıştı. Filmdeki performansı usta oyuncuya Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getirmiştir.


6. Kenter Tiyatrosu’nda 1 yıl çalışan Sunal, daha Devekuşu Kabare’ye transfer olmuştur. Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile sıkı dostluğu da burada başlamıştır.

7. Yeşilçam oyuncusu ve aynı zamanda ustası olan Ulvi Uraz, Sunal’ın idol ismi olmuştur.


8. 48 yaşında yaptığı yüksek lisans tez konusu kendisiymiş. “Beni kimse araştırmayacak galiba, ben yapayım” diyerek işe koyulmuş. “TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü” konulu tez yazan Sunal, tezini kitaplaştırmıştır.

9. Yüzü ve fiziki yapısı ile Fransız komedyen Femandel’e benzetilen Sunal, hayatı boyunca 82 sinema filminde rol almıştır.

10. Usta oyuncu son filmi olan Balalayka’nın çekimleri için Trabzon a giderken geçirdiği kalp krizi sonucu 3 Temmuz 2000 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Ünlü oyuncu aramızdan ayrıldığında 56 yaşındaydı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir