2020’nin Şu Ana Kadar İzlediğimiz En İyi 10 Filmi!

2020’nin ilk yarısını geride bıraktık. Eğer pandemi olmasaydı büyük stüdyo filmlerini de izlemiş olacak ve listemizdeki seçimler farklı olacaktı belki de… Listemizdeki her filmin büyük olduğuna inanıyoruz. Birkaç tanesi küçük ölçekli de olsa hepsi nefes kesici deneyimler yaşattı bizlere. Seçim yapmakta zorlananlar için listemize göz atmalarını öneririz.

İşte 2020’nin şu ana kadar izlediğimiz en iyi 10 filmi

1. Emma


Jane Austen’ın romanından aynı isimle beyaz perdeye uyarlanan Emma filminin yönetmenliğini Autumn de Wilde üstleniyor. Yapımın kadrosunda Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O’Connor, Callum Turner, Rupert Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson, Tanya Reynolds, Connor Swindells gibi isimler yer alıyor.

2. First Cow


Wendy and Lucy, Meek’s Cutoff ve Certain Women filmlerinden hatırlayacağımız Kelly Reichardt‘ın yönetmenliğini üstlendiği film, Jonathan Raymond‘un Half Life isimli romanından beyaz perdeye uyarlandı. First Cow’ın başrolünde filmdeki performansıyla adından övgüyle söz ettiren John Magaro yer alıyor. Magaro’ya Orion Lee, Alia Shawkat, Toby Jones, Ewen Bremner, Scott Shepherd ve Rene Auberjonois eşlik ediyor.

3. The Invisible Man


Leigh Whannell’in yönetmenliğini üstlendiği “The Invisible Man, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass’ın çevresinde örülüyor. 1933 tarihli aynı adlı klasik filmin yeniden çevrimi olan ve H.G Wells‘in romanından uyarlanan filmin başrollerinde; Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer yer alıyor.

4. Never Rarely Sometimes Always


It Felt Like Love ve Beach Rats yapımlarından hatırlayacağım yönetmen Eliza Hittman imzalı film, Sundance ve Berlin festivallerinden önemli ödüllerle dönmüştü. 17 yaşındaki Autumn’u merkezine alan filmin kadrosunda, Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin gibi isimler yer alıyor.

5. The Painter and the Thief


Bir ressam ile hırsız arasındaki bağa odaklanan film, Benjamin Ree imzalı. Begesel türündeki yapım Sundance Film Festivali’nin Dünya Sineması – Belgesel bölümünde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüşmüştü.

6. Saint Frances


Küçük bir kızın bakıcılığını yapan bir kadını merkezine alan filmin yönetmenliğini Alex Thompson üstleniyor. 2019 SXSW Film Festivali’nde prömiyerini yapan filmin senaristliğini ve başrolünü Kelly O’Sullivan üstleniyor.

7. A White, White Day

Hlynur Pálmason’un dünya prömiyerini Cannes’da yapan son filmi, çarpıcı bir aile dramını gözler önüne seriyor. Keder, yas, delilik ve koşulsuz sevgiye dair bu güçlü ve sert film, özellikle çarpıcı kar manzaraları ve oyuncularının performanslarıyla dikkat çeken film, İzlanda’nın Oscar adayı olarak gösterilmişti.

8. Sorry We Missed You


Zorlu bir mücadeleyi ele alan bu muhteşem film, Ken Loach imzalı. Turner ailesi etrafında ilerleyen hikaye, Black Mirror dizisini hatırlatıyor biraz. Filmin kadrosunda, Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone gibi isimler yer alıyor.

9. Shirley


Madeline’s Madeline, Collective: Unconscious ve Butter on the Latch filmlerinden hatırlayacağımız Josephine Decker‘in yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu Sarah Gubbins imzalı.

Elisabeth Moss ve usta oyuncu Michael Stuhlbarg‘ın başrolünde yer aldığı yapımda ikiliye Logan Lerman, Odessa Young, Steve Vinovich gibi isimler eşlik ediyor.

10. Screened Out


Modern dönemdeki teknoloji bağımlılığını merkezine alan belgesel türündeki yapımın yönetmenliğini Jon Hyatt üstleniyor. Hyatt’ın senaryosunu Karina Rotenstein ile birlikte kaleme aldığı yapım, kendimizi teknoloji bağımlılığı ve nasıl bir toplum istediğimiz konusunda sorgulamamızı sağlıyor.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir