2021 Oscar Yarışında Yer Alması Muhtemel 18 Film!

2021 Oscar ödül gecesi 25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. En İyi Film Kategorisi’nde yarışacak film listesi yapmanın zamanı geldi. Oscar yarışında yer alacak filmlerin festivallerde ya da sinemalarda ne zaman gösterilebileceğini bilmiyoruz. Sinemalarda gösterilemese de dijitalde gösterilen filmler bu yıl Oscar yarışına girebilecek.

Oyunculuk tarafında Amy Adams ve Glenn Close (“Hillbilly Elegy”), Frances McDormand (“Nomadland”), Timothée Chalamet (“Dune”) ve Adam Driver (“The Last Duel”) Oscar’da yarışacak muhtemel isimlerden. Peki, hangi filmler Oscar yarışında yer almayı başaracak acaba?

Indiewire Oscar yarışında yer alması muhtemel 18 filmi listedi.

1. Wes Anderson, “The French Dispatch” (16 Ekim)

“Isle of Dogs”, “The Grand Budapest Hotel” gibi filmleriyle bilinen Anderson’ın son filmi The French Dispatch, 1950’li yıllarda Paris’te geçiyor. Film bir Amerikan gazetesinin bürosunda çalışan bir grup gazetecinin hikayesini ele alıyor. Filmin başrollerini Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Frances McDormand, Timothee Chalamet ve Bill Murray paylaşıyor. Anderson, filmin senaryosunu Roman Coppola, Jason Schwartzman ve Hugo Guinness ile birlikte kaleme aldı.

2015 yılında Anderson, “The Grand Budapest Hotel” ile 9 dalda Oscar adaylığı elde etmiş teknik dalda 4 ödül kazanmıştı.

2. Sofia Coppola, “On The Rocks”

Oscar ödüllü auteur yönetmen Sofia Coppola (“Lost in Translation”), yaptığı filmlerle her zaman potansiyel bir Oscar adayı. Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans, Jessica Henwick ve Jenny Slate‘in başrolünde yer aldığı yapım New York’ta maceraya atılan geçn bir anneyi merkezine alıyor.

3. Guillermo Del Toro, “Nightmare Alley”

“The Shape of Water” ile Oscar’ın galibi olan Del Toro, bu filmle Oscar yarışında yer alabilir. William Lindsay Gresham’ın romanından Kim Morgan tarafından uyarlanan filmin kadrosu yıldızlarla dolu: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara, Ron Perlman, Richard Jenkins.

 Cooper filmde, kendisinden daha tehlikeli olan Blanchett tarafından canlandırılan bir psikiyatristle ilişki kuran ve insanlarını manipüle etme yeteneğine sahip hırslı ve genç bir düzenbazı canlandırırıyor.

4. David Fincher, “Mank”

“House of Cards” ve “Mindhunter,” dizilerinin ardından Fincher, 2014 yapımı “Gone Girl”ün ardından film projesiyle geri döndü. Fİlm, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini merkezine alıyor. Mankiewicz’e filmde Gary Oldman hayat veriyor. David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanan filmde Oldman’a  Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Burke, Charles Dance, Tuppence Middleton, Arliss Howard, Joseph Cross, Ferdinand Kingsley, Jamie McShane, Sam Troughton, Toby Leonard Moore ve Tom Pelphrey gibi isimler eşlik ediyor.

5. Paul Greengrass, “News Of The World” (25 Aralık)

Greengrass (“United 93”) ve “Lion”un senaryosu ile Oscar adaylığı elde eden -Luke Davies bir araya geliyor. Daha önce Greengrass ile ”Captain Phillips”te birlikte çalışan Tom Hanks ise başrolde yer alıyor.

Paulette Jiles’in 2016 yılında yayınlanan tarihi kurgu romanından uyarlanan yapım Amerkan İç Savaşı sonrasındaki dönemde geçiyor.

6. Eliza Hittman “Never Rarely Sometimes Always” (3 Nisan)

Hem Sundance hem de Berlin Film Festivali’nde ödüle layık görülen film, 3 Nisan VOD platformlarda yayınlanmıştı. Beklenmedik bir hamilelik sonucunda kürtaj olabilmek için Pennsylvania’dan New York City’ye giden iki genç kızın hikayesini ele alan filmin kadrosunda Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Ryan Eggold, Sharon Van Etten yer alıyor.

7. Ron Howard, “Hillbilly Elegy”

Film, J.D. Vance’nin 2016’da yayınlanan çok satan romanı “Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis”den Vanessa Taylor (“The Favourite”) tarafından uyarlandı. Kadrosunda Gabriel Basso, Amy Adams ve Glenn Close’un bulunduğu yapım, Apalaş Dağları’nda yaşayan bir ailenin üç jenerasyonunun hikayesini, ailenin en genç üyesinin gözünden anlatıyor.

8. Spike Lee, “Da 5 Bloods” (12 Haziran)

Chadwick Boseman, Jonathan Majors ve Paul Walter Hauser‘ın başrollerini paylaştığı film, savaşta hayatını kaybeden komutanlarının bedenini bulmak ve vaat edilen gömülü bir hazineyi aramak üzere Vietnam’a dönen dört Afro-Amerikan savaş gazisinin hikayesi anlatıyor. 

Spike Lee, filmin senaryosunu Danny Bilson, Paul Demeo ve Kevin Willmott ile birlikte kaleme aldı.

9. Tom McCarthy, “Stillwater” (6 Kasım)

“Spotlight” filmiyle Oscar kazanan McCarthy’nin son filmi. McCarthy’nin Thomas Bidegain ve Noé Debré ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı yapımın başrolünde Matt Damon yer alıyor. Damon’a filmde Abigail Breslin eşlik ediyor. Film, petrol sondaj kulesinde çalışan Amerikalı bir adam il işlemediğini söylediği bir cinayet yüzünden hapiste olan kızının hikayesini merkezine alıyor.

10. Mike Mills, “C’mon, C’mon” (fall, A24)

Joker filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazanan Joaquin Phoenix başrolde. Phoenix filmde, zeki ama hassas bir çocuk olan ve babası bipolar bozukluktan muzdarip olduğu için zor zamanlardan geçen yeğeniyle zaman geçirmeye başlayan bir belgesel yönetmenine hayat veriyor. Phoenix’e filmde Gaby Hoffmann ve Artrial Clark eşlik ediyor.

11. Christopher Nolan, “Tenet” (12 Ağustos)

“Dunkirk”ün yönetmeni Christopher Nolan‘ın yeni gerilim filmi “Tenet”in başrollerinde John David Washington ve Robert Pattinson yer alıyor. Uluslarararası bir casusuluk hikayesine odaklanan filmde ikiliye Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Clémence Poésy, Dimple Kapadia ve Michael Caine gibi isimler eşlik ediyor.

12. Ridley Scott, “The Last Duel” (25 Aralık)

Eric Jager‘in “The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France,” isimli kitabından Ben Affleck, Matt Damon ve Nicole Holofcener tarafından uyarlanan film,  savaştan dönen bir adamın eşinin en yakın arkadaşı tarafından tecavüze uğradığını öğrendikten sonra yaşadıklarına odaklanacak. Filmde Affleck ve Damon’a Adam Driver ve Jodie Comer eşlik edecek.

13. Aaron Sorkin, “The Trial of the Chicago 7”

Sorkin imzalı film,  Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konvansiyonu sırasında yaşanan ve şiddete dönüşen barışçıl protestolar sonrası gerçekleşen mahkeme sürecini merkezine alıyor.

Filmin kadrosunda Yahya Abdul-Mateen II, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt, Alex Sharp, Mark Rylance, Michael Keaton, Frank Langella ve John Carroll Lynch gibi isimler yer alıyor.

14. Steven Spielberg, “West Side Story” (18 Aralık)

Spielberg’ün Broadway müzikalinden beyazperdeye uyarladığı “West Side Story”nin başrollerini Ansel Elgort ve Rachel Zegl paylaşıyor. Romeo ile Juliet’in hikâyesini müzikal türün formlarıyla birleştiren yeniden çevrimin senaryosunu ise Munich ve Lincoln filmleriyle Oscar adaylığı elde eden Tony Kushner kaleme aldı.

15. Denis Villeneuve, “Dune” (18 Aralık)

Frank Herbert‘ın bilim kurgu edebiyatının en prestijli ödülleri olan Hugo ve Nebula’yı kazandığı efsanevi serisinden uyarlanan filmin kadrosunda Oscar Isaac, Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard ve Charlotte Rampling gibi isimler rol alıyor.

16. Taika Waititi, “Next Goal Wins”

Amerikan Samoası milli takımının hikâyesini merkezine alan filmin başrolünde, “12 Years a Slave” ve “Steve Jobs” filmleriyle Oscar’a aday olan, Michael Fassbender yer alıyor. Elisabeth Moss, Kaimana, Beulah Koale, Rachel House, Armie Hammer isi kadroda yer alan diğer isimler.

17. Joe Wright, “The Woman in the Window”

 A.J. Finn‘in romanından sinemaya uyarlanan filmin kadrosunda Amy Adams, Julianne Moore, Gary Oldman, Anthony Mackie, Brian Tyree Henry, Wyatt Russell gibi isimler yer alıyor. Film, New York’taki evinde yalnız yaşayan Anna Fox’un, yeni komşularını gizlice gözetlemeye başlamasının ardından yaşanan sıra dışı olayları konu alıyor.

18. Chloé Zhao, “Nomadland”

Songs My Brothers Taught Me filmiyle sinema dünyasına adım atan Chloé Zhao‘nun son filmi ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra karavanıyla birlikte Amerika’nın batısına doğru yolculuğa çıkan 60’lı yaşlarındaki bir adamın hikayesini ele alıyor. Filmin başrolünde ise Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmindeki muhteşem performansıyla ikinci Oscar ödülünü kazanan Frances McDormand yer alıyor. Linda May, Charlene Swankie kadroda yer alan diğer isimlerden.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir