31. Ankara Uluslararası Film Festivali Açılışını Ödüllerle Yaptı!

31. Ankara Uluslararası Film Festivali Açılışını Ödüllerle Yaptı! Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlediği 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, dün gece CER Modern’de düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün yaptığı törende, Aziz Nesin Emek Ödülü sinema sanatçısı Şerif Sezer‘e, Sanat Çınarı Ödülü tiyatro ve sinema sanatçısı Tamer Levent‘e, Kitle İletişim Ödülü ise bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema’ya verildi. Gecede ayrıca, festivalin ilk ya da ikinci film projelerine destek sunduğu Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nın kazananı da belli oldu.

Aziz Nesin Emek Ödülü’nün sahibi Şerif Sezer’e ödülünü ise Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol verdi. Sanat Çınarı Ödülü’nün bu yılki sahibi Tamer Levent’e ödülünü festival başkanı İnci Demirkol sundu. Kitle İletişim Ödülünün sahibi bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema’ya ödülünü Prof. Dr. Ruken Öztürk takdim etti. Başka Sinema adına ödülü Başak Arslan aldı.

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Türkiye sinemasının yeni yaratıcılarına ve yenilikçi projelerine destek olmak amacıyla 3 yıl önce başlattığı ve ilk ya da ikinci filmini çekecek sinemacılara maddi destek sağlayan Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nın birincisi Murat Uğurlu’nun ‘Hak Edilmiş Bir Öpücük’ adlı projesi oldu. Murat Uğurlu’nun yazıp yöneteceği ‘Hak Edilmiş Bir Öpücük’, AB Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle düzenlenen yarışmada 30 bin TL tutarında para ödülünün sahibi oldu.

Törende, festivale destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine katkıları dolayısıyla plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından Ankara Balkan Orkestrası konser verdi.

ankara medyum

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir