31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu!

Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu! Festivalde “En İyi Film” ödülünü “Bilmemek” filmi alırken “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü Selen Uçer, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü Serdar Orçin aldı. “En İyi Yönetmen Ödülü” ise “Topal Şükran’ın Maceraları” filmiyle Onur Ünlü’ye verildi.

Festivalin kurucusu Mahmut Tali Öngören adına verilen “En İyi İlk Film Ödülü”nü bu yıl, Cihan Sağlam‘ın yazıp yönettiği “Uzun Zaman Önce” filmi aldı.

Filmdeki performansı Serdar Orçin’e “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü, filmdeki müzikler ise Uygur Yiğit’e “En İyi Özgün Müzik Ödülü”nü getirdi.

“En İyi Kadın Oyuncu” ödülü, “Aşk, Büyü vs.” filmindeki performansıyla Selen Uçer‘e verildi. Filmin yönetmeni ve yazarı Ümit Ünal da “Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü”nü kazandı.

Topal Şükran’ın Maceraları
Ulusal Uzun Film Yarışması’nda sahiplerini bulan diğer ödüller şöyle:

En İyi Görüntü Yönetmeni: Hakan Körezli / Şair

En İyi Sanat Yönetmeni: Emel Erden / Topal Şükran’ın Maceraları

En İyi Kurgu: Maryna Er Gorbach, Aziz İmamoğlu / Omar Ve Biz

SİYAD En İyi Film Ödülü: Topal Şükran’ın Maceraları / Onur Ünlü

Belgesel kategorisinin en iyisi “İçimdeki Küller”

11 filmin yarıştığı belgesel kategorisinde, eserleri akademisyen Nihan Gider Işıkman, yönetmen, senarist ve yapımcı Rena Lusin Bitmez ile yönetmen ve belgesel yapımcısı Zeynep Gülru Keçeciler’in yer aldığı seçici kurul değerlendirdi.

Bu kategorinin birincisi Ayten Başer Yetimoğlu‘nun “İçimdeki Küller “adlı yapımı oldu ve Yetimoğlu, 20 bin lira değerindeki ödülü kazandı.

Yılın kısa filmi: Bare Giran

Akademisyen Andreas Treske, yapımcı Bulut Reyhanoğlu ve oyuncu Şenay Gürler’den oluşan Ulusal Kısa Film Yarışması Jürisi, 14 filmi değerlendirdi. Yılmaz Özdil’in Bare Giran (Ağır Yük) adlı filmine 10 bin lira değerindeki “En İyi Kısa Film” ödülünü verdi.

Festivalin Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile ortaklaşa düzenlediği, “Ankara” temalı kısa ve belgesel film üretimini teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez verdiği 10 bin lira değerindeki “VEKAM Özel Ödülü”ne ise Yasin Semiz’in Asfaltın Altında Dereler Var isimli belgeseli layık görüldü.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir