Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı!

Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı! 18-24 Eylül tarihleri arasında 30. kez düzenlenecek olan festivalin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj yarışmalarının jüri üyeleri belli oldu.

Ömer Faruk Sorak’ın başkanlığını üstleneceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jürisinde; oyuncu Bennu Yıldırımlar, oyuncu Cezmi Baskın, yazar ve senarist Murat Uyurkulak, yapımcı Nefes Polat, kurgu yönetmeni Özcan Vardar, görüntü yönetmeni Özgür Eken, akademisyen Prof.Dr. Senem Erkılıç ve sinema yazarı, Sinematek Film Program Koordinatörü Senem Erdine yer alıyor.

Festival kapsamında verilecek olan SİYAD En İyi Film Ödülü’nü belirleyecek jüri koltuklarında ise sinema yazarları Övgü Gökçe, Yeşim Burul ve Talip Ertürk oturuyor. 

Film Yönetmenleri Derneği tarafından verilecek Film-Yön En İyi Yönetmen ödülü, jüri üyeleri Ceylan Özgün Özçelik, Emre Kayış ve Mahmut Fazıl Coşkun tarafından belirlenecek. 

Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak filmleri belirleyecek jüri; belgesel film yapımcısı Coşkun Aral; yapımcı, yönetmen ve yazar Cengiz Özkarabekir; yönetmen, akademisyen, Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kurtuluş Özgen; yönetmen Mustafa Ünlü; yapımcı, yönetmen, Belgesel Sinemacılar Birliği kurucu üyesi Dr. Semra Güzel Korver’den oluşuyor. 

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda yarışacak filmleri, akademisyen Prof. Dr. Bülent Çaplı, oyuncu Feride Çetin, Uluslararası Burgas Film Festivali Direktörü Emil Ovanesov ve yönetmen İlker Savaşkurt belirlerken; Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda yarışacak filmleri ise, yönetmen ve oyuncu Barış Atay, Diyarbakır Kısa Film Festivali Direktörü Serhat Gönen ve yönetmen, yapımcı Vuslat Saraçoğlu’nun yer aldığı jüri belirleyecek. 

Akademisyen Bülent Özkam, oyuncu Mine Çayıroğlu ve hem oyuncu hem yönetmen olan Savaş Satış’tan oluşan jüri ise Adana Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmleri belirleyecek. 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir