AFI Fest’in Açılış ve Kapanış Filmleri Belli Oldu!

Amerikan Film Enstitüsü’nün düzenlediği AFI Fest‘in açılış ve kapanış filmleri belli oldu. Festivalin açılışını Felicity Jones’un başrolünü üstlendiği ‘On the Basis of Sex’ filmi yapacak. Festivalin kapanış filmi ise Saoirse Ronan ve Margot Robbie’nin başrolü paylaştığı biyografik drama filmi ‘Mary Queen of Scots’ olacak.

On The Basis Of Sex
On The Basis Of Sex

Hak eşitliği için mücadele eden Ruth Bader Ginsburg’ün hayat hikayesini konu alan ‘On The Basis Of Sex’in oyuncu kadrosunda; Oscar adayı Felicity Jones,  Altın Küre adayı Armie Hammer, Hollywood’un konuşulan isimlerinde Justin Theroux, Oscar ödüllü Kathy Bates, Oscar adayı ve Altın Küre ödüllü Sam Waterston, Jack Reynor, Stephen Root gibi isimler yer alıyor.

İki Emmy ödüllü Mimi Leder’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu ise Daniel Stiepleman‘a ait. Filmin ülkemizde 28 Aralık”ta vizyona girmesi bekleniyor.

 

Mary Queen Of Scots
Mary Queen Of Scots

John Guy‘ın Queen of Scots adlı kitabından beyazperdeye uyarlanan Mary Queen of Scots, 16 yaşında Fransa kraliçesi olan Mary Stuart’ın kocasının ölümünden sonra İskoçya’ya dönerek İngiltere kraliçesi kuzeni Elizabeth ile arlarındaki taht mücadelesini anlatıyor.

Biyografik drama türündeki yapımda, ‘I, Tonya‘ ile Oscar’a aday olan Margot Robbie, Kraliçe Elizabeth’e hayat verirken, ‘Lady Bird‘ filmi ile üçüncü kez Oscar’a aday gösterilen Saoirse Ronan, Mary Queen’i canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda, Altın Küre adayı Guy Pearce, ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’tan tanıdığımız Joe Alwyn, ‘Humans’ın yıldızı Gemma Chan, ‘Doctor Who’nun Doktor’u David Tennant, Jack Lowden, Martin Compston ve Brendan Coyle da yer alıyor.

Film 1 Şubat’ta ülkemizde gösterime girecek.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir