‘Aidiyet’ festival festival dünyayı dolaşıyor!

Yılın merakla beklenen yapımlarından Burak Çevik filmi “Aidiyet”, uluslararası festival yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Dünya galasını Berlinale’de yapan ve yenilikçi sinema diliyle övülerek Fajr’dan MoMA’ya, uluslararası bir çok film festivali ve müze programında gösterilen “Aidiyet”, şimdi de Kosova, Bosna-Hersek ve İngiltere’de seyirciyle buluşuyor.

25 yaşındaki Çevik’in ikinci filmi de olan “Aidiyet”, Dokufest ve Open City festivallerinde jüri karşısına çıkarken, Avrupa’nın en başarılı film festivallerinden Saraybosna’da ise, geçtiğimiz yıl Nuri Bilge Ceylan’ın “Ahlat Ağacı” ile Onur Konuğu olduğu, yılın en iyi Balkan filmlerini bir araya getiren Focus bölümünde Türkiye sinemasını temsil edecek.

Aidiyet Eylül’de Londra’da


“Aidiyet”, 4-10 Eylül tarihlerinde ise Londralı seyirciyle buluşacak. Yaratıcı belgeselciler ve kurmaca dışı film yapımcıları için en önemli buluşma alanlarından biri sayılan Open City Festivali’nde gösterilecek olan “Aidiyet”, festivalin ilk ya da ikinci filmini çekmiş, yılın en ilham verici yönetmenlerini buluşturduğu Emerging Filmmaker Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

Bir yol ve aşk filmi


Selman Nacar ve Burak Çevik’in yapımcılığında çekilen film; 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarına ve yönetmenin kişisel hafızasına dayanıyor. Suç filmi olduğu kadar bir yol ve aşk filmi olma özelliği de taşıyan ve The New York Times, Film Comment, The Film Stage, MUBI gibi yayınlarda övgü dolu yorumlarla karşılan “Aidiyet”, Türkiye’de 2019 yılı sonunda gösterime girecek.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir