Aidiyet Filminden İlk Kareler Geldi!

Aidiyet Filminden ilk kareler geldi! Burak Çevik’in yönettiği ve dünya galasını bu hafta sonu Berlin Film Festivali’nde yapacak olan “Aidiyet”ten ilk görüntüler yayınlandı. Çevik’in 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından ve kendi kişisel hafızasından yola çıkarak yazıp yönettiği film, Berlinale’nin Forum bölümünde Caligari Ödülü için yarışacak.

Burak Çevik’in, 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından yola çıkarak ve kişisel hafızalarına dayanarak yazıp yönettiği “Aidiyet”, geçen yıl ilk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” ile de Berlinale programında yer alan 25 yaşındaki yönetmenin ikinci filmi.

Forum bölümünün küratörlerinden Birgit Kohler’in “çok farklı” sözleriyle tarif ettiği ve Burak Çevik’in “Tuzdan Kaide”de olduğu gibi “kendine özgü bir üslup” ve “alışılmadık bir anlatım dili” kullandığını söylediği* film, 7-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 69. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde Caligari Ödülü için yarışacak.

Bir yol ve aşk filmi

Burak Çevik’i anneannesinin öldürülme hikâyesini zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde ve kimseyi yargılamadan, topoğrafik gözlemle anlattığı “Aidiyet”, mekanların belleğinde dolanıyor ve aynı zamanda da sinemanın türleri arasında geçişler yapıyor. “Aidiyet”, Türkiye’de yıl sonunda gösterime girecek.

İlk kısasını 17 yaşında çekti

1993’te dünyaya geldi. Şişli Terakki Lisesi’nde okurken çekmeye başladığı kısa filmler bir çok festivalde  gösterildi ve ödüller kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali’nin “Işığın Peşinde” bölümünün küratörlüğünü yaptı. İlk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” (2018), dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.

Filmin yayınlanan ilk fragmanı için tıklayın

 

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Pamela Anderson, Liam Neeson ile ‘Naked Gun’da rol alacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir