Amerikan Korku Sinemasında Türk Yönetmen: Özlem Altıngöz

Amerikan Korku Sinemasında Türk Yönetmen: Özlem Altıngöz. Dünya sinemasında hatırı sayılır projelere imza atan kadın yönetmenlerin sayısının her geçen yıl arttığı bu dönemde, Hollywood gibi dünyanın odak noktasında olan bir sektörün içinde var olup imza attığı projelerle adını dünyaya duyuran genç bir Türk ile tanışmak oldukça heyecan verici. Çocukluğundan itibaren kameraya ilgi duyan ve hayallerini gerçekleştirmek üzere tutkularının peşinden giden bir kadının ilham verici serüvenini sizlerle paylaşmak istedik.

Mersin doğumlu olan Özlem Altıngöz, eğitimini Amerika’nın Los Angeles şehrindeki New York Film Academy’de tamamlamış. Senarist, yapımcı ve yönetmen olarak 10’dan fazla projede yer almış biri olan Altıngöz, özellikle ‘Daughter of the Lake’ (2017) ve ‘Birth’ (2018) isimli kısa filmleri ile dikkat çekiyor. En zor türlerden biri olan korku sinemasının yeni temsilcilerinden olan Özlem Altıngöz, bu güne kadar katıldığı 50’den fazla festivalde; En İyi Kısa Film, En İyi Yapımcı, En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen dallarında ödüllere layık görüldü.

Cannes Film Festivali’nin kısa metraj film seçkisinde yer alan ‘Birth’ isimli kısa filmi, dünyanın en önemli korku ve fantastik film festivali olan 51. Sitges Film Festivali’nde seçilen 8 korku filminden biri oldu. Altıngöz’ün yeni hedefi ise yaratıcılığını üst düzeyde kullanacağı uzun metraj bir korku filmi planlamak. ‘Happy Death Day’ ve ‘X-Men’ gibi yapımların senaryosunu kaleme almış olan Scott Lobdell ile yeni bir proje üzerinde çalışan Altıngöz’ün adına uluslararası arenada daha sık rastlayacağız gibi görünüyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir