Ankara Uluslararası Film Festivali’nden Genç Sinemacılara Destek!

3-11 Eylül 2020 tarihlerinde 31.si yapılacak Ankara Uluslararası Film Festivali’nin yerli sinemaya destek platformu Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nın projeleri belli oldu.

Yerli sinema endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmayı da amaçlayan yarışmaya bu yıl 71 film senaryosu başvurdu. Yapımcı Ali Bayraktar, yapımcı ve yönetmen Ahmet Küçükkayalı ile yapımcı Duygu Gelbal Kızgın’ın ön jüriliğinde seçilen 10 proje ise şöyle: Abdullah Harun İlhan’ın “Seni Ben Unutmak İstemedim ki”,Burçak Açık’ın “Hava’nın Tohumu”, Duygu Karanlık Ebeoğlu’nun “Kafes”, Merve Kuş Mataracı’nın “KİM-LİK”, Murat Uğurlu’nun “Hak Edilmiş Bir Öpücük”, Nuri Cihan Özdoğan’ın “Maskeler”, Umut Evirgen’in “Annesinin Kuzusu”, Ümran Safter’in “Son Celse”, Vuslat Saraçoğlu’nun “Bildiğin Gibi Değil” ve Zeynep Köprülü’nün “Denizde”.

Yönetmen ve yapımcıların savunacakları projeler, yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yapımcı Suzan Güverte ile senarist ve sinema yazarı Uygar Şirin’den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek ve 1 filme 30 bin TL tutarında para desteği sağlanacak.

3 yılda 5 filme destek

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin 2017 yılında başlattığı ve ilk ya da ikinci filmini çeken Türkiyeli yönetmenlerin yarıştığı platformda bugüne dek, Ferit Karol’un “Kumbara”, Tufan Taştan’ın “Sen Ben Lenin”, Mehmet Emin Timur’un “Cemal”, Sertaç Yıldız ile Çiğdem Mazlum’un “Kayıp” ve Pınar Yorgancıoğlu’nun “Karanlıkta Islık Çalanlar” adlı projelerine destek verildi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir