Birds of Prey Hakkında Bilmeniz Gereken 12 Detay

Polis, şarkıcı kuş, psikopat ve mafya prensesi hakkındaki hikayeyi hiç duydunuz mu?  “Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)/”, Harley tarafından, yalnızca onun anlatabileceği şekilde anlatılan çarpık bir hikaye. 

Gotham’ın en alçak, narsist kötüsü Roman Sionis ve onun hevesli yardımcısı Zsasz’in Cass adında bir genç kızı hedef göstermesi üzerine, onu arayanlar yüzünden şehrin altı üstüne gelir. Böylece, Harley, Huntress (Avcı), Black Canary (Siyah Kanarya) ve Renee Montoya’nın yolları kesişir.

Margot Robbie filmde bir kez daha Harley Quinn rolüne dönerken; Mary Elizabeth Winstead, Huntress’i; Jurnee Smollett-Bell, Black Canary’yi; Rosie Perez, Renee Montoya’yı; Chris Messina, Victor Zsasz’ı; ve Ewan McGregor da Roman Sionis’i canlandırıyorlar.

Merakla beklenen filmi izlemeden önce bilmeniz gereken detayları sizler için listeledik.

1. Cathy Yan’in (“Dead Pigs”) yönettiği, senaryosunu Christina Hodson’ın (“Bumblebee”) yazdığı film DC karakterlerine dayanıyor.

2. Filmin prodüksiyon çalışmaları “Fox Force Five” adı altında yapıldı. Fox Force Five, hayata geçirilemeyen bir kurgusal TV şovuydu.

3. Ewan McGregor’dan önce Black Mask karakteri için, Sharlto Copley ve Sam Rockwell düşünülmüştü.

4. Margot Robbie filmde yapımcı olarak da yer aldı.

5. Harley’nin dışarıda tek başına ve artık Joker’siz olduğu New 52 serisi filmin hikayesi için faydalanılan çizgi romanlardan biri oldu.

6. Cassandra “Cass” Cain rolünü üstlenen Ella Jay Basco, sinemaya bu filmle adım attı.

7. Barbara Gordon/Batgirl karakteri senaryodan çıkarılmadan önce karakter için düşünülen ilk isim Kristen Stewart’dı.

8. Cathy Yan, bir süper kahraman filminin yönetmenliğini üstlenen ilk Asyalı kadın olmasının yanıı sıra Patty Jenkins’in ardından bir DC filmini yönetmen ikinci kadın yönetmen.

9. Ewan McGregor ve Mary Elizabeth Winstead, Fargo (2014)’nun ardından ikinci bu filmle bir araya geldiler.

10. Birds of Prey (2020)’in Harley Quinn üçlemesinin ilk film olacağı diğer filmlerin Gotham City Sirens ve Birds of Prey vs. Gotham City Sirens olacağı konuşuluyor.

11. Filmin görünümü ve atmosferi için, hem yapım tasarımcısı K.K. Barrett ve kostüm tasarımcısı Erin Benach’in başını çektiği tasarım ekipleri hem de yapım ekibi görsel ilham kaynağı olarak Quinn’in kendisini kullandılar.

12. Smollett-Bell’in süpersonik sesi yalnızca çizgi romanlardan değil, bir video oyununda ilk kez yer aldığı Black Canary’den de esinlenildi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir