Burak Çevik’in yeni filmi Karlovy Vary seçkisinde girdi!

Burak Çevik‘in yeni filmi Karlovy Vary seçkisinde girdi! ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’ dünya prömiyerini festivalin ‘Proxima Yarışması’ bölümünde yapacak.

‘Tuzdan Kaide’ ve ‘Aidiyet’ filmleriyle tanınan ve ‘Unutma Biçimleri’ adlı filmi dünya prömiyerini geçen yıl Berlinale’de (Berlin Film Festivali) yapan yönetmen Burak Çevik’in yeni filmi ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’, Karlovy Vary Film Festivali’nin seçkisine girdi.

Çekya’nın Karlovy Vary şehrinde düzenlenen festival, bu yıl 28 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Proxima Yarışması’ndaki filmler yapımcı Mohamed Kordofani, yapımcı Bianca Balbuena, Morelia Film Festivali’nin kurucu direktörü Daniela Michel, Square Eyes’in kurucusu Wouter Jansen ve yapımcı Adéla Komrzý tarafından değerlendirilecek.

Çevik’in filminin açıklaması ise şu şekilde:

Bir akşam, bir daire, beş solcu öğrenci ve şiddet içermeyen bir sosyalist devrim vizyonu. Bu buluşma, sağcı bir hareketin iki üyesinin habersiz ziyaretiyle kesintiye uğrayınca işler hızla kontrolden çıkar. Türk yönetmen Çevik, uzun çekimleri ve kapalı bir mekânı, oyuncu kadrosunun güçlü performanslarının 1978 Ankara’sındaki çalkantılı siyasi durumu yansıtan bir hikâyeyi resmettiği bir tuval olarak kullanıyor. İnsanlar siyasi inançları uğruna ne kadar ileri gidebilirler ve bir grubun ideolojisi bir bireyin davranışlarını ne kadar etkileyebilir? “Hiçbir Şey Yerinde Değil” birden fazla devrime ayna tutuyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı Ferzan Özpetek oldu

‘Transformers One’ filminden yeni fragman!

Paul Feig’in yeni projesi belli oldu!

‘Gelin Takımı’ filminin ilk tanıtımı yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir