Can Gürzap son yolculuğuna uğurlandı

Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ardından Taksim Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap tedavi gördüğü hastanede 1 Aralık Cuma günü 79 yaşında hayatını kaybetti. 

Elif Gürzap İnanılır, “Konuşmakta zorlanıyorum. Bir tek ben babamı kaybetmedim. Türkiye önemli bir insanını kaybetti. Ama ben hem babamı hem ilham kaynağımı hem patronumu, her şeyimi kaybettim. Daha fazla söyleyecek bir şeyim yok. Teşekkür ediyorum” dedi.

CAN GÜRZAP KİMDİR?

İstanbul’da 1944’de dünyaya gelen sanatçı, ilk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap’tan aldı. 1962’de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra, 1963’te Ankara Devlet Konservartuvarı Tiyatro Bölümüne başladı.

Gürzap, Milli Eğitim Bakanlığının bursu ile Londra’da Central School of Speech and Drama’da hem oyunculuk eğitmenliği, ses nefes ve konuşma eğitimi ile reji eğitimi gördü.

Türkiye’ye döndükten sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğretmen, Devlet Tiyatrosunda da oyuncu ve yönetmen olarak çalışan usta oyuncu, 1978’de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürlüğüne atandı.

Kurucusu olduğu doğru, güzel, etkileyici konuşma eğitimi veren “Dialog” adlı okulda da çalışmalar yapan Gürzap, Devlet Tiyatrolarında 40’a yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı.

Sinema ve aralarında “Kartallar Yüksek Uçar”, “Ateşten Günler”, “Yorgun Savaşçı”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Medcezir”in bulunduğu birçok dizide de yer alan Gürzap, “Tiyatro Dialog” adıyla kendi tiyatro topluluğunu da kurmuştu.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir