Cannes Dizi Festivali’nin jüri başkanı belli oldu!

Cannes Dizi Festivali’nin jüri başkanı belli oldu! The Killing’in yıldızı Sofie Gråbøl, Canneseries’e başkanlık yapacak. Gråbøl,Olivier Abbou, Amine Bouhafa, Alice Braga, Macarena García ve Alix Poisson’ın bulunduğu jüriye dahil oldu.

Çok sayıda ödül kazanan Gråbøl, kendisine uluslararası üne kavuşan polis müfettişi Sarah Lund rolünü oynadığı The Killing’in yıldızı olarak tanınıyor. Geçmiş yapımları arasında büyük çıkış yapan Early Spring, Taxa ve Nikolaj og Julie yer alıyor. Ona, Madame Hollywood, Territories ve Get In gibi birçok dizi ve filmin yönetmeni ve yapımcısı Abbou’nun yanı sıra uluslararası üne sahip City of God ve The Suicide gibi Hollywood filmlerinde rol alan Brezilyalı aktris Braga da eşlik ediyor. Bu arada García, Pablo Berger’le birlikte ilk sinema deneyimini Blancanieves filminde gerçekleştirdi; bu filmle San Sebastián Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş Midye’nin yanı sıra En İyi Yeni Kadın Oyuncu dalında Goya Ödülü’nü aldı. Daha sonra Pedro Collantes’in yönettiği El arte de volver gibi filmlerde rol aldı.

Poisson, Jean-Xavier de Lestrade ile çeşitli film ve dizilerde çalıştı. Bouhafa, çalışmaları arasında The Adventures of Paddington ve Oscar adayı Four Daughters’ın da yer aldığı bir müzisyenr. Canneseries bu Cuma günü Dark Horse, This is Not Sweden ve Operation Sabre ile Brezilya’dan Living on a Razor’s Edge, Dumbsday, Moresnet, Zweiflers ve To The Wonder ile başlıyor. Yarışma dışı prömiyeri yapılan büyük şovlar arasında Disney+’ın Becoming Karl Lagerfeld, Apple TV+ için Michael Douglas’ın başrol oyuncusu Franklin ve Amazon için Jonathan Nolan’ın Fallout’u yer alıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir