Darth Vader Hayatını Kaybetti!

Darth Vader Hayatını Kaybetti! Star Wars üçlemesinde Darth Wader karakterine hayat veren David Prowse hayatını kaybetti. Prowse, 85 yaşındaydı.

Prowse’un menajeri Thomas Bowington’un aktörün ölümüyle ilgili olarak, “Güç onunla olsun, her zaman. Bizim ve dünyanın her yerindeki milyonlarca hayran için gerçekten yürek burkan bir kayıp” dedi.

1935 doğumlu olan İngiliz vücut geliştirici, halter ve oyuncu David Prowse, Yıldız Savaşları üçlemesindeki Darth Wader karakteriyle biliniyor. Aktör, “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (1977), “Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (1980) ve “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi” (1983) filmlerinde karaktere hayat vermişti.

 “Casino Royale” (1967), “The Horror of Frankenstein” (1970) ve “Frankenstein and the Monster from Hell” (1974) gibi yapımlarda rol alan Prowse, Stanley Kubrick imzalı “A Clockwork Orange” (1971)’da bodyguard karakterine hayat vermişti.

2011 yılında anılarına yer verdiği “Straight from the Force’s Mouth” isimli kitabı çıkan Prowse’un hayatı 2015 yapımı “I Am Your Father” ile belgesel yapılmıştı.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir