Denis Villeneuve, ‘Rendezvous With Rama’ Uyarlamasını Yönetecek!

Denis Villeneuve, ‘Rendezvous With Rama’ Uyarlamasını Yönetecek! Villeneuve, Arthur C. Clarke‘ın Rendezvous With Rama romanını beyaz perdeye uyarlayacak. 2131 yılında geçen roman,uzay gemisini uzaklaştırmaya çalışan bir grup insanın yaşadıklarına odaklanıyor. 

Dune filminin ardından Villeneuve, bilim kurgu roman uyarlaması için bir kez daha yönetmen koltuğuna oturuyor. Filmin haklarını Alcon Entertainment satın aldı. 1973 yılında yayınlanan Rendezvous With Rama, 2131 yılında geçiyor. Roman Hugo ve Nebula ödüllerinin sahibi. Kitabın yazarı Clarke ise Kubrick tarafından sinemaya uyarlanan 2001: A Space Odyssey kitabının da yazarı.

Filmin yapımcıları arasında Morgan Freeman yer alıyor

Villeneuve, Alcon Entertainment ile daha önce Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal başrollü Prisoners, Ryan Goslingve Harrison Ford’un rol aldığı Blade Runner 2049‘da çalışmıştı. Yapım şirketinin yeni filminde Morgan Freeman da yapımcılar arasında yer alacak.

Filmin yönetmenliğini üstlenecek olan Villeneuve, kendisine en iyi yönetmen dalında Oscar adaylığı getiren ve en iyi ses tasarımı dalında Oscar alan Arrival filmini de yönetmişti. Villeneuve’un geçtiğimiz günlerde Dune: Part 2′da ve HBO Max’in spin-off prequel dizisi Dune: The Sisterhood‘da da yönetmen koltuğuna oturacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Collider

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir