Dünya Sinemasından Ödüllü Filmler İlk Kez Ankara’da!

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Festivallerden seçkisi, Berlin, San Sebastián, Stockholm gibi dünya festivallerinden ödüllerle dönmüşfilmleri Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturacak. Komediden animasyona ve avangart filme uzanan 6 filmlik özel seçki; Ulrike Ottinger, Christian Petzold gibi ustaların son yapıtları ile genç yönetmenleri keşfe çağıran filmleri bir araya getiriyor.

3-11 Eylül tarihlerinde Ankara’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek festivalin biletleri ise yarın biletinial.com’da satışa çıkıyor!

Ustaların son işleri festivalde

“Madame X: An Absolute Ruler” (1978), Ticket of No Return” (1979), “Exil Shanghai” (1997) gibi sıradışı filmleriyle tanıdığımız Ulrike Ottinger’in dünya prömiyerini bu yıl Berlin Film Festivali’nde yapan otobiyografik belgeseli “Paris Calligrammes”, feminist ve avangart sinemanın yaşayan efsanesinin titizlikle topladığı kişisel arşivini de ilk kez ortaya açıyor. 78 yaşındaki Ottinger’in, genç bir ressam olarak yaşadığı 60’lar Paris’ini ve bohem kültürünü eşsiz hayâl gücüyle canlandırdığı filmi, buluntu görüntüler, gazete kupürleri, fotoğraflar gibi çok sayıdaki görsel materyali bir araya getiriyor ve kurgucusu Anette Fleming’in de desteğiyle, çeşitli formatları gerçeküstücü stiliyle kurguluyor.

Paris Calligrammes

Seçkinin bir diğer usta ismi, “Yella” (2007), “Barbara” (2012), “Phoenix” (2014) ve “Transit” (2018) filmleriyle tanıdığımız Almanyalı yönetmen Christian Petzold olacak. Petzold’un Berlin Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanan son filmi “Undine”, romantik bir hayalet hikâyesi anlatıyor. Adını, Frederich de la Motte Fouqué, Ingeborg Bachmann gibi bir çok yazara ilhâm olmuş su perisi Undine mitinden alan film, “Transit”in unutulmaz oyuncuları Paula Beer ve Franz Rogowski’yi de yeniden bir araya getiriyor. Sevdiği adam tarafından terk edilen Undine adlı kadının öç hikâyesini Hitchcockvari bir yapıyla doldurarak anlatan “Undine”, Petzold’un ilk filminden itibaren birlikte çalıştığı Hans Fromm’un görüntüleriyle de karanlık ve derin sulara çağırıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

George Miller’dan yeni bir “Mad Max” filmi geliyor!

Kate Winslet başrollü Lee filminden fragman!

“Mufasa: The Lion King”den ilk fragman!

Russell Crowe, Rami Malek ve Michael Shannon’lı ‘Nuremberg’ Cannes’da satışa sunulacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir