Eleştirmenler “Phantom Thread”i Yılın En İyi Filmi Seçti!

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu‘ndaki film eleştirmenlerinin her sene verdiği ödülün sahibi belli oldu.
FIPRESCI‘nin (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) her yıl dağıttığı Büyük Ödül’ün (Grand Prix) sahibi bu sene “Phantom Thread” oldu.

Ödülü daha önce “Magnolia” ve “There Will Be Blood” filmleriyle 2000 ve 2008 yıllarında yıllarında kazanmış olan yönetmen Paul Thomas Anderson bu ödülü 3 kez kazanan ilk yönetmen oldu. Ödül, usta yönetmene 21 Eylül’de San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreninde takdim edilecek.

Temmuz 2017’den beri vizyona giren tüm filmlerin yarıştığı ödül, 473 uluslararası film eleştirmeni ve gazetecinin oylarıyla belirlendi. “Phantom Thread”in rakipleri arasında; Pawel Pawlikowski’nin Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan “Cold War”u, Martin McDonagh’ın Oscar, BAFTA ve Altın Küre ödüllü “Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri” filmi ve Lucrecia Martel imzalı “Zama” vardı.

Ödülü geçtiğimiz sene “Umudun Öteki Yüzü” filmiyle Finlandiyalı sinemacı Aki Kaurismaki kazanmıştı. Ödüle daha önce layık görülen yönetmenler arasında Michael Haneke, Richard Linklater, Pedro Almodovar, Jean-Luc Godard, Cristian Mungiu, George Miller ve Nuri Bilge Ceylan gibi isimler bulunuyor.

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir