Engelsiz Film Festivali, 12 Ekim’de Başlıyor!

Engelsiz Filmler Festivali, “Normali Ararken” teması ile 12-18 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle çevrim içi gerçekleşecek festivaldeki film gösterimleri, orijinal dil seçeneğinin yanı sıra göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ise ayrıntılı alt yazı seçenekleriyle izlenebilecek.

Bu yıl iki filme yer verilen “Dünyadan” seçkisinde, Emma de Swaef ile Marc James Roels‘in yönetmenliğini üstlendiği “Bu Enfes Pasta!” ve Jan Komasa’nın “İsa’nın Bedeni” filmleri yer alacak.

Festivalde tüm gösterimler ücretsiz

2019 Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali Ulusal Yarışma Grand Prix ödülünü alan “Bu Enfes Pasta!”, 19. yüzyıl sonlarında, dertli bir kral, lüks bir otelde çalışan orta yaşlı bir pigme, seyahate çıkmış başarısız bir iş adamı, kayıp bir hamal ve genç bir asker kaçağının, bir Afrika sömürgesinde geçen hikayesini işliyor.

Islahevinde yaşadığı ruhsal dönüşümle rahip olmaya karar veren 20 yaşındaki bir gencin sahip olduğu sabıka kaydının bu hayale engel olması yüzünden yaşadıklarını konu edinen “İsa’nın Bedeni” ise 92. Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film ödülüne aday gösterilmişti.

Festivalde her yıl olduğu gibi tüm gösterimler ücretsiz olacak.

mersin escort

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Fatih Akın’ın ‘Amrum’ filminin çekimleri başladı!

James McAvoy’un başrolde olduğu Speak No Evil filminden fragman!

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir