Filmekimi bu yıl 60 bine yakın izleyiciye ulaştı

Filmekimi bu yıl 60 bine yakın izleyiciye ulaştı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22. kez düzenlenen Filmekimi 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbullu sinemaseverlerle, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmirli izleyicilerle buluştu. Cannes’da Altın Palmiye’nin sahibi Bir Düşüşün Anatomisi ve Büyük Ödül’ü kazanan The Zone of Interest ile Venedik’te Büyük Ödül’ü kazanan Kötülük Diye Bir Şey Yok filmlerinin yanı sıra PriscillaÇocuk ve Balıkçıl ve Hayat gibi filmlerin öne çıktığı Filmekimi’nde toplam 47 film gösterildi.

 

Filmekimi, bu yıl Sofia Coppola’nın merakla beklenen filmi Priscilla ile açılırken, Yorgos Lanthimos’un yıldızlar geçidi filmi Zavallılar (Poor Things) ile sona erdi.

Filmekimi’nin programında, Cannes’da En İyi Senaryo ödülünün sahibi Canavar ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Mükemmel Günler (Perfect Days)En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Şeflerin Aşkı gibi ödüllü ve merakla beklenen filmler yer aldı. Zeki Demirkubuz’un 2018’den bu yanan beklenen filmi Hayat, Filmekimi’nde dünya prömiyerini yaptı. Hayat ve Aslı Özge’nin yönettiği Kara Kutu (Black Box) gösterimleri film ekiplerinin katılımlarıyla yapıldı. Filmekimi’nde Hayao Miyazaki, Ken Loach, Pedro Almodóvar, Sofia Coppola, Yorghos Lanthimos, Todd Haynes, Bertrand Bonello, Andrew Haigh, Michel Gondry, Catherine Breillat, Nanni Moretti gibi usta yönetmenlerin yeni filmleri gösterildi. Filmekimi, ek gösterimlerle birlikte İstanbul ve İzmir’de 47 filmi toplam 203 seansta, 60 bine yakın izleyiciyle buluşturdu.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir