Filmekimi, Bu Yıl 70 Binin Üzerinde Seyirciye Ulaştı!

Filmekimi, bu yıl 70 binin üzerinde seyirciye ulaştı!  İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17. kez düzenlenen Filmekimi, bu yıl Birlikte Güzel işbirliğiyle gerçekleştirildi. Sonbaharın müjdecisi, sinemaseverlerin Ekim ayı gözdesi Filmekimi yoğun ilgi nedeniyle 17 ek seans ve sürpriz bir filmle başladı. Filmekimi bu yıl İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir’de de gerçekleştirildi.

Açılışını, başrollerini Lady Gaga ile Bradley Cooper’ın paylaştığı Bir Yıldız Doğuyor filmiyle yapan Filmekimi programında, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Arakçılar’dan bu yıl Cannes’dan en iyi ilk filme verilen Altın Kamera dahil üç ödülle ayrılan Kız’a, Berlin’de En İyi Senaryo Ödülü’nü alan Müze’den Venedik’te Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Sarayın Gözdesi’ne merakla beklenen, çoğu ödüllü 48 film yer aldı.

Filmekimi’nde Asghar Farhadi, Terry Gilliam, Jean-Luc Godard, Pawel Pawlikowski, Ethan Hawke, Nadine Labaki, Gaspar Noé, Deniz Gamze Ergüven, Jafar Panahi gibi birçok saygın yönetmenin yeni filmleri gösterildi. Filmekimi Venedik’te Altın Aslan’ı alan Roma’nın programa eklenmesiyle İstanbul’da, 15 Ekim’de bu filmin gösterimleriyle kapandı.

İlk yıllarında İstanbul’da tek bir sinema salonunda düzenlenen bir “sonbahar film haftası” olan Filmekimi, ilk kez yapıldığı 2002 yılında 35 seansta gösterilen 20 film ile 15 bin seyirciye ulaşmıştı. Filmekimi 17. yılında, 3 şehirdeki 6 sinema salonunda düzenlenen toplam 250 gösterimde 70 binin üzerinde sinemaseverle buluştu ve yüzde 90 doluluk oranına ulaştı.

Programda yer alan filmlerin çoğunun Türkiye prömiyerleri yapılırken ilk gösterimini Austin SXSW film festivali kapsamında yapan, Can Evrenol’un yönettiği bir kısa filmin de dahil olduğu A Field Guide to Evil / Kötülük Kılavuzu filminin gösterimine Evrenol katıldı. Venedik Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülünü kazanan, Yorgos Lanthimos’un yönettiği The Favourite / Sarayın Gözdesi filminin İstanbul prömiyeri de yönetmen yardımcısı Atilla Salih Yücer’in katılımıyla Filmekimi kapsamında Atlas sinemasında yapıldı.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir